Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Traditie's

<<

Anoniem331

Bericht 18 Dec 2018 09:58

Traditie's

Heb jij ze deze laatste weken van het jaar?

Wij kijken sinds een aantal jaren standaard home alone, lekker in de onesie met wat lekkers op tafel. Ik heb alleen voor de komende kerst nog niet gezien dat ie uitgezonden word.
Ook hebben we (als de kinderen er zijn) standaard de sjoelavond op oudjaarsavond, en ook het kniepertjes bakken rond oud jaar mist eigenlijk nooit.
Oh en standaard hebben we chocolade in de kerstboom, waar we achteraf altijd achter gekomen dat we ze vergeten zijn op te snoepen, dus meestal als de boom er uit gaan eten we het in 1x op :banaan:
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11843

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 18 Dec 2018 10:00

Re: Traditie's

Eentje waar ik met moeite afstand van kan doen ( en mijn vader ook). Is het samen in de keuken staan om op 1ste kerstdag het eten op tafel te krijgen. Ondertussen is het menu wel simpeler geworden, ook omdat er kleinkinderen bij gekomen zijn die met de pot mee eten. Maar het ene jaar dat ik het niet deed was het toch raar. Plus mijn vader miste toch wel mijn hulp in de keuken. Dat betreft zijn we daarin goed op elkaar ingespeeld.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem304

Bericht 18 Dec 2018 10:02

Re: Traditie's

We hebben een nieuwe traditie. G mag ieder jaar een kerst ornament uitzoeken voor in de boom. Hier heb ik echt al jaren naar uit gekeken haha. Dit jaar heb ik voor haar gekozen nog haha. :love:
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 18 Dec 2018 10:06

Re: Traditie's

Cotton schreef:We hebben een nieuwe traditie. G mag ieder jaar een kerst ornament uitzoeken voor in de boom. Hier heb ik echt al jaren naar uit gekeken haha. Dit jaar heb ik voor haar gekozen nog haha. :love:
Dit is ook onze traditie (en de reden dat we de lelijkste boom ter wereld hebben).
#teammaple🍁
<<

Anoniem304

Bericht 18 Dec 2018 10:17

Re: Traditie's

Urban Naked schreef:
Cotton schreef:We hebben een nieuwe traditie. G mag ieder jaar een kerst ornament uitzoeken voor in de boom. Hier heb ik echt al jaren naar uit gekeken haha. Dit jaar heb ik voor haar gekozen nog haha. :love:
Dit is ook onze traditie (en de reden dat we de lelijkste boom ter wereld hebben).

Hahaha. Ik hoop stiekem op veel knalroze. M'n vriend wil dat niet, maar tegen z'n dochter kan hij geen nee zeggen natuurlijk.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 18 Dec 2018 10:24

Re: Traditie's

En jij kunt je dochter prima naar het roze gedeelte van het tuincentrum/de kerstmarkt duwen :thumbup:
Ik heb het hier helemaal losgelaten, bij de Donald duck zaten kartonnen kerstballen met de hele disneyfamilie er op dus die hangen er nu ook nog in. En m’n jongste heeft 15 zuurstokjes aan twee takken gehangen.
#teammaple🍁
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 18 Dec 2018 10:28

Re: Traditie's

Ik doe dat ook met de kinderen. Ze mogen ieder jaar één ornament uitzoeken. tot nu toe kan ik het meest afgrijselijke nog goed buiten de deur houden!

Voor de rest kijk ik ieder jaar de AYNIL special en eten we coquilles met Noilly Prat saus bij mijn moeder met kerst als voorgerecht.
<<

Anoniem250

Bericht 18 Dec 2018 11:11

Re: Traditie's

Ja best veel! Ik vind jullie lelijke kerstbomen erg leuk, trouwens.

- het lopen van de herdertjestocht naar de levende Kerststal
- de kerstmarkt in het dorp en kerstconcert in de kerk
- verjaardag van de kinderen op 23 december vieren altijd op de dag zelf met eten voor familie en vrienden.
- Kerstavond naar de kindermis in de kerk en daarna lezen we het kerstverhaal met worstenbroodjes, kleine hapjes en warme dranken.
- Eerste kerstdag een kerstontbijt
- Eerste kerstdag altijd diner bij mijn ouders.
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2513

Geregistreerd: 26 Mei 2016 19:46

Bericht 18 Dec 2018 12:37

Re: Traditie's

1e kerstdag iets heel niet-kerstigs eten. We hebben al stamppot, pizza en doner gehad. Ik ben nog aan het bedenken wat het dit jaar wordt.
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8845

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 18 Dec 2018 12:50

Re: Traditie's

Leuk is dat hè!

-Hier kiezen ze ook elk jaar iets voor in de kerstboom uit.
-We gaan naar het kinderkerstfeest in de kerk. De afgelopen twee jaar deed mijn dochter ook mee, maar dit jaar wilde ze niet.
- Op kerstavond toastjes met paling deden wij thuis altijd, mijn man houdt daar niet van, maar we maken wel altijd lekkere toastjes.
- Op 1e of 2e kerstdag kerstontbijt met zelf gerolde croissants.
-Oja en op kerstavond All you need is love!
2012
2016
2020
oktober 2024

Instagram
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43732

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 18 Dec 2018 13:18

Re: Traditie's

Leuke tradities zeg!

Wij hebben van oudsher de traditie dat we met kerst een boek krijgen van mijn moeder. Die liggen dan allemaal onder de kerstboom en we krijgen ze bij het kerstdiner. We pakken ze ook echt één voor één uit en vertellen er wat over, waarom je dit boek wilde. Dit zetten we nu nog voort want onze zoon krijgt er ook eentje, en als wij het ooit zelf gaan vieren bij ons thuis, zou ik dit ook graag willen voortzetten.

Tijdens het kerstdiner bij m'n moeder hebben we altijd Christmas crackers en zetten we die malle papieren hoedjes op. En we drinken veel wijn dus het niveau ligt niet erg hoog vaak. Maar we zijn ook serieus, want we houden altijd een rondje 'hoogte- en dieptepunten van het jaar', geintroduceerd door m'n stiefvader 15 jaar geleden. Eén voor één (wel tien tot twaalf man ongeveer) geven we aan wat het hoogte- en dieptepunt was. Wel mooi is dat, even de balans opmaken.

Verder weinig echte tradities geloof ik nog.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem313

Bericht 18 Dec 2018 13:44

Re: Traditie's

Leuk om te lezen. Ik hou eigenlijk best van tradities en wil er ook meer van ontwikkelen voor mijn gezin, maar in deze fase in ons leven zijn we vooral veel onderweg, vieren het ook met verschillende onderdelen van de familie en niet op hele vaste momenten. Soms een lunch bij m'n schoonvader aan de andere kant van het land, soms bij mijn ouders eten, soms bij ons, dat soort dingen. Dit jaar slaan we mijn schoonvader en alle broers en zussen van mijn vriend aan die kant helemaal over. Op eerste kerstdag komen mijn schoonmoeder en mijn broer bij ons, op tweede kerstdag gaan we naar mijn zus en zwager wwaar mijn ouders dan ook komen.
Dat van die ornamenten vind ik leuk, kunnen wij ook doen. We hebben wel kransjes in de boom en elke dag mogen de jongens er eentje. En we doen ook voor iedereen een boek. Nu kies ik die nog voor ze, maar als ze ouder zijn vind ik dat rondje van Marin wel leuk om te introduceren. De hoogte- en dieptepunten trouwens ook.
Dit jaar doen m'n oudste en ik een kerstrun in het weekend voor kerst. Dat lijkt me later als ze wat ouder zijn ook leuk, dat je bv standaard de dag voor Kerst samen gaat hardlopen en erna warme chocolademelk drinken.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5878

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 18 Dec 2018 13:53

Re: Traditie's

Mijn ouders eten altijd "vleesjes" bij het kerstontbijt eerste kerstdag, dat is een traditie vanuit mijn moeders gezin, ik weet dat al mijn ooms en tantes het ook doen. Het zijn gewoon runderlappen die gesudderd hebben in heel veel roomboter en dat moet je dan eten op wit casinobrood met een laagje roomboter er onder.
Ik ben er niet per definitie fan van zo in de ochtend dus ik zet de traditie niet voort met mijn eigen gezin, maar als ik bij mijn ouders ben die ochtend dan eet ik wel een boterham mee.

Op kerstavond aten we bij mijn ouders na de kerk altijd warme appelbollen. Hoewel ik al lang niet meer naar de kerk ga zijn die appelbollen er wel in gebleven. Maar tegenwoordig krijgen we elk jaar een kerstdiner mee van mijn man zijn werk dat we kerstavond eten, dus dan zitten we al vol en de laatste jaren zijn de appelbollen dus ook verdwenen.

Met mijn eigen gezin heb ik nog geen echte feestdagen tradities. Ik zou graag ook wat kerst thuis vieren, maar we worden nu nog een beetje verplicht om bij de opa's en oma's langs te komen ( en die wonen niet om de hoek dus dat is meteen de hele kerst logeren). Waardoor we niet echt toe komen aan eigen tradities maken.

Bij een vriend van ons mochten ze ook elk jaar een kerstbal uitzoeken, vier jongens en die zijn inmiddels allemaal in de 30. Die kerstboom ziet er echt niet uit, Disneyballen, ballen met lampjes er in, echt de gekste dingen. Wel grappig maar niet helemaal aan mij besteed maar onze jongens kwamen gister alle twee thuis met een geknutselde kerstbal met hun foto er op en uiteraard hangen die nu in de kerstboom te schitteren!
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6200

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 18 Dec 2018 13:59

Re: Traditie's

Vroeger waren we met mijn moeders familie met de feestdagen altijd bij m'n opa en oma. Dat kan sinds een jaar of 20 al niet meer en sindsdien zijn de feestdagen verdeeld, al is dat geheel organisch gegaan.

- Mijn oom en tante nodigen de hele familie rond kerst uit. Vaak kerstavond of zoals nu de zondag voor kerst.
- Afgelopen jaren eerste kerstdag brunchen bij m'n ouders met het gezin. Als iedereen bij m'n oom en tante is, skipten we dit ook wel eens. Maar nu m'n broertje in het buitenland woont, doen we het wel altijd wel als hij terug is.
- Oudjaarsdag 's ochtends oliebollen eten bij mijn ouders.
- Nieuwjaarsdag bij m'n andere oom en tante eind van de middag borrelen en eten bestellen.

Alles is echter vrijblijvend en de afgelopen jaren ben ik ook lang niet altijd overal bij geweest. Het is in korte tijd ook wel heel vaak elkaar zien op deze manier :P. Nu wonen we weer dichterbij en gaan we met oud en nieuw niet weg, dus ga ik er weer vol in mee.

Oh ja en mijn vriend heeft al z'n hele leven op tweede kerstdag gourmetten met de hele familie op de boerderij van z'n oom en tante, dus dat heb ik sinds een paar jaar ook.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6200

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 18 Dec 2018 14:08

Re: Traditie's

Oh ja en al sinds ik jong ben, kijk ik altijd Sissi als het op tv is. Dit jaar helaas niet geloof ik.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 18 Dec 2018 14:18

Re: Traditie's

Vroeger, toen we nog Kerst met de hele familie vierden, hadden we heel veel tradities. We gingen altijd met zijn allen op vakantie, hadden bijna elke avond spelletjesavond, een heel gaaf zelfgemaakt spel met heel veel onderdelen. Daarnaast waren er nog heel veel andere dingen die we elk jaar deden, soms kwam er iets bij (zoals barbecue op Tweede Kerstdag), soms werd iets niet meer gedaan (zoals de nachtwandeling, die is jarenlang traditie geweest maar op een gegeven moment verdween dat).

We hebben het nu door een conflict in de familie al een aantal jaar zonder hen gevierd en in het begin was dat best even wennen, vorig jaar vond ik de feestdagen echt heel fijn. Gewoon lekker rustig in het boshuisje van mijn ouders, niet te veel moeten, gewoon lekker in het bos wandelen, spelletjes doen, film kijken, lezen, lekker eten.
Een dierbare vriend van ons komt elk jaar een dag langs in de kerstvakantie, dat vind ik altijd heel gezellig.

Dit jaar komt onze familie ook weer eten en ik hoop dat het contact weer wat hersteld wordt. Helemaal zoals vroeger zal het niet meer worden, daarvoor is er te veel veranderd, maar hopelijk is het wel een stap in de goede richting.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12154

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 18 Dec 2018 14:38

Re: Traditie's

Kerst avond eten voor de tv normaal met serious request aan. We eten vaak lekkere broodjes. En later in de avond cadeaus uitpakken

Kerst ochtend kerst ontbijt

Oudjaarsdsg rondje door Friesland rijden langs het carbid schieten
Afbeelding
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 18 Dec 2018 21:09

Re: Traditie's

-kerstavond met neven en nichten vieren (hoewel ik dit jaar pas omdat ik Y nog niet erg wil brengen, maar vriend gaat wel)
- ontbijten op een kleed op de grond
- dochter heeft een rabo kerstfilm, the polar expres. De dvd ligt bij opa en oma, en toen opa vroeg of ze meehielp de kerstboom opzetten zei ze ja 'want dan kon ze ook the polar expres kijken'! Ik heb de dvd nu zelf ook maar besteld :)
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 18 Dec 2018 22:44

Re: Traditie's

Wat een leuke tradities allemaal!

-Op een van de dagen voor kerst bakken we altijd koekjes, uitgebreid versierd met glazuur en strooisels
-Kerstavond kijk ik bijna altijd de kerstuitzending van AYNIL
-De kerstdag dat mijn zoon bij mij is doen we een kerstontbijtje

We doen dit jaar ook de kerstwandeling in het dorp op kerstavond (een soort wandelend toneelstuk waarbij het kerstverhaal gespeeld wordt op verschillende locaties door het dorp, het eindigd in de kerk waar het 'kindje Jezus' ligt). Nog geen traditie want dit doen we voor het eerst samen, maar wel leuk!
<<

Anoniem248

Bericht 18 Dec 2018 22:54

Re: Traditie's

Kerstavond is altijd voor ons saampjes. Meestal gaat dan het gourmetstel aan, of eten we kleine hapjes en hebben we cadeautjes voor elkaar gekocht, en kijken we de afsluiting van Serious Request. Helaas zit dat laatste er niet meer in, dus hebben we nu maar Santa Claus opgenomen en zetten we die aan. Nog liever keek ik AYNIL maar m’n vriend loopt daar echt helemaal niet warm voor dus die neem ik (ook heel traditiegetrouw :laughcry: ) op en kijk ik op een later moment terug, als ik alleen ben ofzo.

Ohja en we proberen op vakanties naar het buitenland een kerstornament uit het betreffende land mee te nemen. Dat is er eigenlijk per toeval zo ingekropen, we hebben al aardig wat souvenirs in de boom hangen.
<<

Anoniem281

Bericht 18 Dec 2018 23:04

Re: Traditie's

Al jaren kijk ik op kerstavond The Grinch (die met Jim Carrey) en mijn man moet nu mee doen...

Cadeautjes onder de boom en kerstavond, kerstontbijt en gedurende de middag op eerste kerstdag, pakken we die uit.

Als we het bij m'n moeder vieren, gaat de fonduepan aan. Mam is daar gek op, dus vooruit.. en dan wachten we trouw tot mam haar eerste champignon erin heeft liggen dobberen, voor wij beginnen. M'n broer en ik deden dat als kind al en houden dat nu, als dertigers, dus nog steeds vol.

Tobias mag ook idd elk jaar een ornament kiezen. Dit jaar koos hij voor een roze unicorn. Vorig jaar kozen we samen een auto-ornament uit.

Verder ben ik een beetje traditieloos. Voor m'n vaders beroerte kookten wij samen en was dat ons ding. Al weken van te voren recepten bekijken. Soms zelfs maanden van te voren.. maar na zijn beroerte ging dat niet meer en nu hij dood is, weet ik het al helemaal niet meer. Ik hoop op nieuwe tradities, maar zie wel hoe of wat ze ontstaan :)
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6685

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 19 Dec 2018 04:27

Re: Traditie's

Wij zitten midden in het maken van tradities, zo gek als je dat zelf mag beslissen haha. Man is niet opgegroeid met kerst (moslim familie) en ik wel, maar met mijn vaders familie. Ik ben niet opgegroeid met Sinterklaas maar met de Friese St Piter in feburari. Dus we zijn beetje leken als het aankomt op kerst en sinterklaas. Nu we hier wonen proberen we voor zoon wel een traditie te beginnen.

1 ding blijft wel traditie: het kijken van all you need is love.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem245

Bericht 19 Dec 2018 08:04

Re: Traditie's

We eten altijd pasteitjes op kerstavond bij mijn ouders. Mijn moeder maakt dan echt heerlijke ragout met varkenslapjes en champignonnetjes en daar kan ik me al weken op verheugen, mijn zoon ook trouwens.
Verder hebben we niet echt tradities eigenlijk, als kind was mijn kerst altijd helemaal ingepland door bij opa en oma hele dagen door te brengen. Die zijn nu overleden en nu hebben we een rustige kerst.
Met nieuwjaarsdag zaten we altijd bij mijn andere oma met de hele familie, die dan uit alle uithoeken van Nederland en Europa vandaan kwamen, maar mijn oma is overleden dus dat is ook uit elkaar gevallen. Dat vind ik wel heel jammer.
<<

Hope

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1556

Geregistreerd: 28 Jun 2014 16:08

Bericht 19 Dec 2018 09:32

Re: Traditie's

Foute kersttruien-avond met de vriendengroep. Ieder jaar kopen we allemaal een foute kersttrui, zetten we een kerstmuts op en gaan we hele avond spelletjes doen.

Verder is het altijd standaard kerstavond bij m'n schoonouders een uitgebreid (en veel te lang durende) diner en eerste kerstdag bij mijn ouders eten.

Met nieuwjaarsdag gaan we altijd eten bij mijn oma met de hele familie. Vroeger kwamen zelfs nog de neven en nichten van mijn vader en hun kinderen, dan zat het huis/boerderij echt bomvol. Inmiddels is dit al een stuk minder geworden en zijn we vooral met mijn neven en nichten (en loopt het vaak op grote ruzie uit, dat is ook beetje traditie geworden :palm: :laughcry: )
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5362

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:12

Bericht 19 Dec 2018 10:30

Re: Traditie's

Onze kersttraditie is dat vriend alleen kerst viert omdat ik aan het werk ben. Dit jaar ben ik voor het eerst sinds mijn 13de vrij met kerst, dus kunnen we het eindelijk eens vieren.
10.04.17
Volgende

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers