17 Jun 2014 00:00 door sonly
Ik heb ooit de bol opleiding gedaan voor brood&banket (uiteindelijk brood niet eens gehaald, dus alleen een diploma voor banket)
Ik vond het vooral lichamelijk vrij zwaar werk omdat je toch vaak zware bakplaten ed. moet tillen. Ook het vroeg opstaan was totaal niks voor mij. (ik werk nu in de horeca en het zo'n beetje een omgekeerd ritme dan dat van iemand die werkzaam is als bakker, de tijd dat een bakker ongeveer opstaat is ongeveer de tijd dat ik ga slapen nu).
Verder was het niveau theoretisch véél te makkelijk voor mij, dus daarin weinig uitdaging. Het bakken zelf vond ik wel heel leuk om te doen. Wel is het veel herhaling, elke dag/week maak je ongeveer dezelfde dingen, dus ook daarin zit niet heel veel uitdaging vind ik.
Daarnaast vond ik het tijdens de opleiding echt heel vervelend om voor de examens telkens naar Wageningen te moeten, maar dat kwam ook deels omdat ik dan ongeveer 3 uur onderweg was (enkele reis)