22 Mei 2014 17:16 door minoessepoes
Ik eet ook niet biologisch hoor, dat heb ik ook niet gezegd in mijn post, ook omdat ik dat gewoon te duur vind. En ik eet ook geen chiazaadjes en lijnzaad door mijn yoghurt bijvoorbeeld, geen reden voor waarom niet eigenlijk.
Soms neem ik een salade mee naam mijn werk, maar meestal gewoon volkorenbrood met vleeswaren, omdat dat praktisch is en die twee boterhammen per dag gewoon prima gezond zijn in mijn ogen.
Maar ik kook niet uit pakjes en zakjes en zorg wel voor voldoende groenten in de maaltijden. Vlees ben ik niet heel erg dol op en ik vind vegetarisch eten lekker, dus dat doe ik minimaal 1 keer in de week, hetzelfde geldt voor vis. Maar ik doe het ook omdat ik weet dat het gezond is om gevarieerd te eten. Ik kies ook bewust voor zilvervliesrijst en volkorenpasta e.d. ook omdat dat voor mijn gevoel veel beter vult.
Ik heb mijn ouders nog nooit een pakje open zien maken. Pastasaus stond wel te pruttelen bij ons thuis, pannenkoeken werden van melk/ ei en bloem gemaakt, een sausje voor over de bloemkool maakt mijn moeder van een roux en geraspte komijnenkaas enz. Dus voor mij is het juist wel de standaard van huis uit om vers te koken en alles zelf te maken.
Ik vind koken leuk en heb mijn kennis puur uit interesse uitgebreid en ik kan echt net zo snel een maaltijd maken met, als zonder pakje. Het grote voordeel daarbij is dat ik bijvoorbeeld op Wereldgerechten bij vrienden weleens een allergische reactie gekregen heb, terwijl ik niet wist door welk ingredient dat kwam. Als ik zelf kruiden e.d. toevoeg weet ik precies wat ik eet en dus ook dat ik er niet op reageer en ik vind het ook simpelweg veel lekkerder.
25-11-2014 & 09-06-2017