Re: Rubriek W&S #3: Medewerker grand café
@ Rapa Nui: Ook niet iedereen is inderdaad altijd goed bezig in de horeca. Na een tijdje ga ik ook weleens zwaaien (gisteren werd ik ook tien minuten niet gezien in een café, omdat zij het onderling zo gezellig hadden), maar soms loont het om gewoon even te wachten, want op de meeste plekken komt er echt vanzelf wel iemand. Bij tweede drankjes is het vaak wel lastiger om aandacht te krijgen dan bij het eerste drankje. Ik probeer altijd goed op te letten, maar op extreem drukke dagen zie ik vast ook wel soms iemand over het hoofd en dan mag je best zwaaien hoor, haha (maar niet met je vingers knippen ). Alleen als je net gaat zitten, heb ik echt wel gezien dat je nieuw bent en kom ik vanzelf.
@ Pippin: Kom vooral nog eens terug dan ;).
@ Fred: Dat wil ik hier inderdaad niet precies neerzetten, maar het is ergens op de Grote Markt (niet quoten aub). Samson heeft inderdaad een grote bierkaart en ook goed personeel met verstand van zaken, maar ik vind het een nadeel dat ze heel weinig komen vragen of je nog iets wilt drinken. Ik zit daar soms drie kwartier met een leeg glas en als je dan uiteindelijk toch maar naar de bar loopt (dat wil ik echt niet, want dat is heel irritant voor het personeel), dan word ik naar mijn tafel gemaand en moet ik daar maar wachten (en duurt het rustig nog tien minuten voor er iemand is). Heel jammer, wat meer actieve verkoop zou ik daar echt leuker vinden.
@ Marni, ik blijf toch benieuwd ;). Ik kan me echt totaal niet voorstellen dat mensen zelf die kaart gaan scannen. Waarom zou je dat doen . Echt, ik lees het met verbazing.
@ Elliot: Horeca moet je ook wel echt leuk vinden, want anders is het alleen maar hard werken voor weinig geld!