10 Sep 2013 17:02 door sonly
Ovenpasta: De goedkoopste tomatenpuree uit de supermarkt, pasta (ik vind zelf spaghetti of vlindertjes het lekkerst hiervoor, geen "kleine" pasta in ieder geval), gehakt en groente die je lekker vind door de saus. (ik doe meestal prei en courgette)
De pasta kook je alvast, De gehakt rullen, groente meebakken dan saus erdoor. Even laten pruttelen. Dan de pasta in een schaal en de saus er over. Eventueel kun je laagjes maken, ik zelf ben meestal lui en doe gewoon eerst alle pasta en dan de saus. De saus moet wel de pasta helemaal bedekken aan de bovenkant, anders krijg je aangebrande pasta. Ik doe er zelf soms wel kaas over, maar dit hoeft niet perse. Je kunt het zo de volgende dag opwarmen in de oven. (180/200 graden, ongeveer 20 minuutjes, dan is het bij mijn combi-oven wel warm)
Vaak doe ik trouwens nog wat groentesaus met tuinkruiden door de tomatenpuree. Dan wordt de saus wat dikker en net een iets andere smaak.
Of simpele preischotel:
Gehakt rul bakken met kruiden, aardappels koken en prei kort wokken. beginnen met een laagje aardappels (je kunt ze heel laten, of juist niet, net waar je zin in hebt) en dan laagjes prei/gehakt. Eindigen met aardappels. Hierover kun je voor een lekker korstje nog paneermeel strooien. Of je zou bovenop een ei kunnen breken als je daar van houd.
Laatst gewijzigd door
sonly op 10 Sep 2013 17:05, in totaal 1 keer gewijzigd.