Re: Recept pastasaus baby
Rejoy schreef:Maar gewone tomaat smaakt toch heel anders dan tomatenpuree? Die laatste heeft een veel geconcentreerde smaak. Ik maak de pastasaus altijd door gehakt te rullen, uitje erdoor, stukje knoflook en vaak mik ik er een zak wok,- soep,- of macaronigroente erdoor en op het laatst de tomatenpuree erbij.
Klopt, het heet dan ook 'geconcentreerde tomatenpuree', er zit ook iets van een zuur in als conservering én het is bewerkt, niet het beste van het beste dus, maar wel makkelijk. Ik geef hem dan ook geen pure tomatenpuree maar een schep door het eten heen zodat het samen met de spinazie een lekker sausje wordt.
Maar ik ben vrij 'makkelijk' met het eten hoor, L. eet ook rucola en knoflook, niet veel, maar gewoon een beetje door het eten en de rucola krijgt hij los op zijn tafelblad en eet hij zo op. Ik vind zoutarm wel belangrijk, maar als het ergens van nature in zit (zoals in tomaat, daar zit veel kaliumzout in) ga ik het niet om die reden mijden.