31 Mrt 2014 23:13 door Jorja
Pff ja het is echt ontdekken. Liep in het begin een uur in de supermarkt en ging met 1 ding naar huis:s
Vleeswaren is een hel, eigenlijk zit overal suiker in (al dan niet herkenbaar, want er zijn veel verschillende benamingen), ik lust geen ham, dus daar zit wellicht wel wat bij. Verder Carpaccio, maar zonder de dressing die er bij zit. Ter vervang doe ik er dan soms pesto bij (biologische van ah is suikervrij).
Sausjes ben ik ook vanaf gestapt. Er is wel suikervrije mayo bij de natuurwinkel, maar dat vond ik niet nodig. Ik heb Aioli in huis (dat is suiervrij) om heel af en toe ergens bij te nemen (doe al 2 maanden met een bakje) en ik heb zelf ketchup gemaakt in zo'n flesje met beugeldop(xenos). Er bestaan hele recepten voor, maar ik doe gewoon tomatensaus (wat uit alleen tomaat bestaat, meestal huismerk) en doe daar allerlei kruiden doorheen en klaar.
Wilde je die wraps als avondeten, dan zou ik gewoon zelf kip klaarmaken. Overigens leer je in de cursus ook dat je beter ook geen witmeel en witte rijst en zo kan eten, omdat dat hetzelfde effect heeft als geraffineerde suiker.
Wraps vallen dan helaas ook af.....volkoren wraps heb ik. Og niet gevonden, maar bij de Xenos heb je wel maiswraps.
Verder vlees allemaal zelf marineren, in vrijwel alle vooraf gemarineerde producten zit suiker.
Verder kan er veel verschil zitten in merken, dus als er in het ene merk suiker zit betekent het niet dat hetzelfde product van een ander merk ook zit.
Zo kan je wel shoarma van de lidl nemen, maar niet van de c1000.
Paprikachips heeft vrijwel altijd zuiker, behalve de stapelchips van de lidl.
Pff dit is al een waslijst, maar mochten er vragen zijn laat maar weten! Ben benieuwd wat je van de cursus vind en wat jij dan weer tegenkomt!