Het stond ergens in de Libelle of Margriet en ik heb er een foto van gemaakt. Vervelende is dat er geen hoeveelheden bij staan, dus je moet zelf even kijken hoeveel je van alles gebruikt.
Het is voor vier personen.
Aardappels koken voor de puree.
Maak de spruitjes schoon, halveer de grote. Kook ze kort beetgaar (ik doe ze dan even in de magnetron met een beetje water). Giet af.
Bak intussen 2 ons Italiaanse ham of bacon krokant met weinig boter en zet apart. (ik heb hamreepjes genomen omdat zich dat makkelijker onder de stamppot verdeeld)
Bak de spruitjes in het overgebleven bakvet in dezelfde pan op.
Stamp de aardappels grof (eventueel met wat melk of crème fraîche), stamp dan ook de spruiten erdoor, de ham en wat zachte geitenkaas(Bettine).
Zout en peper naar smaak toevoegen, olijfolie eroverheen en klaar.
Mijn vriend vond de geitenkaas erdoor heen ook niet zo lekker, maar ik vond het wel lekker apart