11 Dec 2013 19:08 door Anoniem186
Jummmm...! Weer eens wat anders:
Brownie Muffins met Oreo koekjes
Ingrediënten:
165g boter plus wat extra’s voor het invetten
200g donkere chocolade
3 eieren
2 ei-gelen
1 vanillestokje
165g lichtbruine basterdsuiker
2 el bloem
1 el cacaopoeder
Snufje zout
150 gram oreo koekjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180*C en vet het muffinblik in met de extra boter.
Smelt de boter langzaam in het pannetje, haal de pan van de hittebron zodra de boter gesmolten is
Rasp ondertussen de chocolade met de fijnste rasp, en voeg alle geraspte chocolade toe aan de gesmolten boter, roer de twee ingrediënten goed door elkaar met een pollepel. De chocolade zal nu mooi en geleidelijk aan smelten.
Mix in de mengkom de 3 eieren en de 2 ei-gelen tot een luchtige en schuimige massa.
Leg het vanillestokje plat op de snijplank en druk met je hand lichtjes op het stokje. Snij vervolgens het stokje in de lengte doormidden en schraap het stokje leeg met het theelepeltje.
Voeg vervolgens al mixend het vanillemerg toe aan het ei-schuim.
Mix nu in twee keer de suiker toe aan het ei-schuim, op deze manier houdt het schuim zijn luchtige vorm.
Giet het gesmolten chocolade/boter-mengsel langs de zijkant van de mengkom bij het ei-schuim.
Schep nu met behulp van de siliconen spatel, de chocolaboter door het ei-schuim en voeg nu ook het bloem en de cacaopoeder toe, blijf de massa goed rond scheppen tot het een mooie en bijna glad beslag wordt.
Verkruimel de helft van de koekjes en schep deze door het beslag. Vul elk vakje van het muffinblik nu voor helft met het beslag en verkruimel de overige koekjes en druk deze nog her en der in het beslag.
Bak de brownie muffins gaar en donkerbruin in 20 tot 25 minuten, laat de muffins volledig buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen.