Bananenroom
Ik wil bananenroom gaan maken en nu vond ik dit recept:
Ingrediënten:
250 g banaan
sap van 1/2 citroen
120 g suiker
3 blaadjes gelatine
500 ml slagroom
Werkwijze:
Pureer de banaan met de suiker glad in de keukenmachine. Week de gelatine in koud water, los deze op in het warme citroensap en draai dit vocht nog kort mee met de banaan. Klop de slagroom half stijf. Spatel voorzichtig de room door de massa. Laten opstijven in de koelkast
Kan ik die halve citroen ook vervangen voor citroensap uit een flesje?
Ik heb ook nog gedacht om banketbakkersroom (wil eigenlijk geen slagroom erin) te maken en daar gepureerde banaan aan toe te voegen, dan moet er denk ik ook gelatine bij?
Wie helpt me?
Ingrediënten:
250 g banaan
sap van 1/2 citroen
120 g suiker
3 blaadjes gelatine
500 ml slagroom
Werkwijze:
Pureer de banaan met de suiker glad in de keukenmachine. Week de gelatine in koud water, los deze op in het warme citroensap en draai dit vocht nog kort mee met de banaan. Klop de slagroom half stijf. Spatel voorzichtig de room door de massa. Laten opstijven in de koelkast
Kan ik die halve citroen ook vervangen voor citroensap uit een flesje?
Ik heb ook nog gedacht om banketbakkersroom (wil eigenlijk geen slagroom erin) te maken en daar gepureerde banaan aan toe te voegen, dan moet er denk ik ook gelatine bij?
Wie helpt me?
December 2009
juli 2012
juli 2012