Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Soep

<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4569

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:35

Bericht 09 Dec 2013 17:44

Re: Soep

Zo kun je ook de pastinaaksoep maken, maar daar heb ik ook een apart recept voor.

Voor 4 personen:
500 gram pastinaak
1 sjalotje of ui, gesnipperd
600 ml groentebouillon van tablet (maar omdat ik de soep dan te dik vind, neem ik een liter)
1 / 2 theelepels honing
Zout
Peper

Pastinaken schillen en in blokjes snijden.
Ui of sjalot fruiten in wat boter. De pastinaak toevoegen en even mee bakken.
Vervolgens de bouillon toevoegen en 20 minuten laten koken.
Het geheel pureren en naar smaak honing, zout en peper toevoegen.

In het recept voegen ze voor het serveren per bord of kom soep nog kerrieroom toe: 125 ml slagroom met 1,5 theelepel kerriepoeder stijfkloppen en per bord een toef slagroom toevoegen.
A 06-11-2017
M 23-03-2020
<<

Anoniem186

Bericht 09 Dec 2013 17:45

Re: Soep

Lekker! Die ga ik morgen maken. Ik heb alles in huis.
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4569

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:35

Bericht 09 Dec 2013 17:46

Re: Soep

Voor wie interesse heeft, heb ik ook nog een recept om mosterdsoep te maken.
A 06-11-2017
M 23-03-2020
<<

Anoniem186

Bericht 09 Dec 2013 17:50

Re: Soep

Knal er maar bij!
<<

Anoniem 42

Bericht 10 Dec 2013 12:56

Re: Soep

Bedankt KOL! Ik ga hem volgende week maken.

Ik eet ook vaak mosterdsoep. Laatst had ik dus een pan gemaakt van zeven liter soep, dat wilde ik gaan invriezen in porties van een liter of zo. Maar ik had een andere mosterd dan normaal gebruikt: niet te eten ineens!! Was van Marne, grove pittige mosterd. Kon de hele pan wegkieperen.

En een tip voor in de mosterdsoep: ijsbergsla!
<<

Itsmemaris

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 29

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:33

Bericht 10 Dec 2013 14:40

Re: Soep

Wat zonde twellie :(
Wij hebben recent deze mosterdsoep gemaakt, echt heerlijk! maar o wat machtig is dat zeg pfffff


200 gram gerookte spekjes
3 eetlepels mosterd
2 lente-ui
1 sjalotje
60 gram bloem
50 gram boter
1 liter bouillon
125 ml slagroom

Bak de spekjes uit in een koekenpan samen met het sjalotje en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier
Zet een soeppan op het vuur en laar hierin de boter smelten en voeg beetje bij beetje de bloem toe (blijf goed roeren!)
Zet het vuur zacht en laat de roux nog ongeveer 10 minuten garen
Nu kan de voorverwarmde bouillon erbij en blijf roeren tot je een gladde soep hebt
Laat de soep 8 minuten zachtjes koken
Ondertussen de lente-ui heel fijn snijden
Na 8 minuten kan de lente-ui in de soep, samen met de slagroom en de mosterd
Roer het geheel 2 minuten goed door maar breng de soep niet meer aan de kook
Schep de soep in de soepkommen en verdeel de uitgebakken spekjes over de kommen
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:44

Bericht 10 Dec 2013 14:59

Re: Soep

Als ik al soep maak dan is het heel simpel, tomatensoep of groentensoep haha
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4569

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:35

Bericht 10 Dec 2013 15:05

Re: Soep

Dit is mijn recept van mosterdsoep en ik vond het helemaal niet zo heavy.

Voor 4 personen:
1 liter bouillon van groentenbouillon tablet
2 sjalotjes, gesnipperd
2 el. bloem
3 el. grove mosterd
1 el. Franse mosterd
150 gr. verse zalm of diepvries zalmfilet in reepjes
125 ml. crème fraîche
3 bosuitjes in ringen

Sjalotjes snipperen en in wat boter fruiten.
De 2 el. bloem toevoegen en al roerend 3 minuten laten garen.
De bouillon al roerend toevoegen en het mengsel aan de kook brengen.
Roer de 3 el. grove mosterd en de el. franse mosterd door de soep en laat deze 5 minuutjes meekoken.
Voeg de zalmreepjes toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de crème fraîche los met wat soep en voeg deze toe.
Garneer de soep voor het opdienen met de bosuitjes.

Spekjes zijn van zichzelf al vet, dus die zou ik niet snel aanbakken met boter, maar gewoon zonder boter. Anders wordt het al snel erg vet.
A 06-11-2017
M 23-03-2020
<<

Itsmemaris

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 29

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:33

Bericht 10 Dec 2013 15:11

Re: Soep

Klinkt lekker KOL
Zoveel verschilt hij inderdaad niet met mijn recept. Zalm lijkt me een lekkere toevoeging, ga hem zeker eens proberen!
Het kan trouwens ook aan mij gelegen hebben dat ik de soep die dag zo machtig vond.... moet wel zeggen dat ik hem in combinatie met brood heb gegeten....
<<

Itsmemaris

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 29

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:33

Bericht 10 Dec 2013 15:14

Re: Soep

Naast de mosterdsoep maken wij regelmatig uiensoep volgens het succesrecept van mijn schoonvader haha
En ik zelf ben fan van de tomatensoep uit het Jamie Oliver 30 minuten kookboek, heerlijk!

Heeft er trouwens ook iemand een lekker recept voor bruinebonensoep?
<<

Anoniem 42

Bericht 13 Dec 2013 18:34

Re: Soep

KOL: de knolselderijsoep is erg lekker! Ik heb er ook nog wat nootmuskaat bij in gedaan.
Vorige

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers