20 Nov 2013 13:11 door Jules
- Griekse salade: tomaten, komkommers, olijven (groen), rode ui, paprika (rood) en fetakaas, met een dressing van 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 eetlepel azijn, en wat oregano.
- Rode kool salade: +/- 300 gram rode kool, 1 appel, handje rozijnen, met een dressing van 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel azijn, 1 dessertlepel mosterd, 1 dessertlepel honing, peper en zout.
- Witte kool salade: +/- 300 gram witte kool, mandarijnpartjes en/of ananaspartjes en/of appelblokjes, met een dressing van 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel azijn, en wat kerriepoeder.
- Spinaziesalade: Verse spinazie, rode ui, amandelen, avocado, zongedroogde tomaten en geitenkaas, dressing van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn en peper en zout
- Witlofsalade: 2 stronken witlof per persoon, 1 zure appel (Granny Smith), handje rozijnen, walnoten, met een dressing van 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel azijn, 1 dessertlepel mosterd en 1 dessertlepel honing.
- Taugesalade: 1 flinke bak taugé, 3 gegrilde paprika's, handje cashewnoten, 3 bosuitjes, met een dressing van 1 eetlepel ketjap asin, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels zonebloemolie en 2 eetlepels citroensap.
- Salade met ijsbergsla of kropsla, daarin een aantal van de volgende dingen: noten, augurken, paprikablokjes, komkommerstukjes, tomaten, zongedroogde tomaten, gegrilde paprika, en gekookt ei/kip/tonijn/spekblokjes/biefstukpuntjes/(geiten)kaas, met één van de dressings van boven.