13 Okt 2022 19:37 door Joey
Ik eet sinds 15 jaar glutenvrij ivm coeliakie. Ik weet nooit zo goed het verschil tussen tarwevrij en glutenvrij eigenlijk. Of je dan juist meer of minder mag. Met koemelk erbij lijkt me wel pittig!
Met glutenvrij is het vervelende mbt uit eten en bij iemand anders eten, vooral de kruisbesmetting. Weet niet of dat met tarwevrij/jouw klachten ook een probleem is. Laatst kreeg ik weer eens mijn glutenvrije brood op hetzelfde plateau als het gewone brood. Dat kan voor mij dus echt niet. Vervolgens geloof ik niet dat ze daarna een nieuw gv brood hebben gepakt en heb ik wel wat gegeten. Doe ik zelf ook natuurlijk, maar irritant is het wel. Had na die keer uit eten ook last van mn buik, ik twijfel dan daar ook direct aan al het andere wat ze me voorschotelen.
Zoiets was gelukkig echt lang geleden. Heel vaak gaat het goed.
Als ik naar een nieuwe stad ga, Google ik vaak van te voren waar je GOED glutenvrij kunt eten. Die restaurants markeer ik op maps en dat maakt het wel veel makkelijker. En dan eet ik heel vaak op leuke, hippe plekken met lekker eten. Spontaan uit eten doe ik op zich ook prima, in veel restaurants kun je glutenvrij eten. Maar dan is mijn insteek dat ik ga voor de gezelligheid. Als het eten dan ook nog echt lekker is, is dan een meevaller.