18 Jun 2022 13:09 door minoessepoes
Ik maak best regelmatig pulled pork, met een uur of vier is het meestal wel goed, maar ligt er ook maar net aan hoe groot je stuk procureur is natuurlijk. Ik maak het meestal in een soort Aziatische stijl met hoisin, five spice kruiden en sojasaus ( en wat water). Lekker met steamed buns met reepjes knapperige komkommer en lente- ui bijvoorbeeld.
Wij hebben ook een chickensitter, zodat we een hele kip er op kunnen zetten, dan smeer ik dragon boter met wat citroen onder het vel. En om de kip heen leg in aardappel, groenten en wat bouillon.
Vanavond hebben we heel simpel zalm ( in folie met dille en citroen), gamba’s spiesjes en groene asperges met wat knoflookolie ingesmeerd ( ik neem dan een lange sate prikker en prik daar een stuk of asperges aan naast elkaar.)
Ik maak inderdaad ook vaak stoofvlees van sucade of riblappen op de barbecue en mijn man ook allerlei ribs, dan is hij een dag van te voren al druk met marineren en rubs ed, garen op lage temperatuur en dan aflakken en op hoog vuur afbakken.
25-11-2014 & 09-06-2017