Bloom schreef:Kees, ik vind dat echt knap! Zou je wat concretere tips kunnen geven nog?
Ik vind het namelijk lastig.
Schrappen kan best, maar dan heb ik het idee alsnog te schrappen in het “hoognodige”. Dus bijvoorbeeld geen koekjes die week of geen fris.
Maar dat kan ook niet de bedoeling zijn toch?
Koekjes eten we bijna niet maar we hebben altijd wel liga-achtig in huis, die halen we altijd in de aanbieding.
Sowieso is mijn tip om dingen die je gebruikt in de aanbieding op voorraad te kopen. We hebben standaar een voorraad in huis van verschillende soorten rijst, Couscous, bulgur pasta. Altijd makkelijk om een salade van te maken met de restjes als je eigenlijk net niet lekker uitkomt (en dat gebeurt nogaleens).
Qua fris kopen we 2 flessen en daar moeten we het mee doen. Vlees eten we niet zo veel en haal ik eens in de maand ofzo in de aanbieding en gaat dan een deel de vriezer in.
Standaard assortiment hier is:
Krieltjes, paprika mix, yoghurt, kwark, fris, 3x groente, komkommer en appels . Daar komen dan dus nog minimaal 2 gerechten bij en de andere dagen eten we meestal restjes. Van de groente hou ik vaak nog wel wat over nl en in de vriezer staat altijd wel een bakje pastasaus.
Ik weet dus niet hoeveel je van alles koopt maar mijn tip is om daar toch in te minderen. Overigens hebben wij nog mazzel want E drinkt eigenlijk alleen maar water of ranja, dus qua drinken is dat niet zo'n kostenpost. En als tussendoortje vaak fruit of een bakje met komkommer /tomaat /kaas.