23 Jun 2021 14:37 door minoessepoes
Ow zo’n zakje groenten in de saus vind ik zelf ook echt niet lekker! Zo’n kant en klare saus gaat nog wel maar simpele tomatensaus vind ik persoonlijk veel te zurig.
Mijn grootste gruwel is de macaroni die mijn ouders vroeger maakte met een blikje tomatenpuree als saus, harde stukken wortel en champignons, brrrr.
Mijn kinderen houden helemaal niet van ( zichtbare) groenten in de saus. Wat ik altijd doe is of een bolognaise saus maken en uren laten pruttelen zodat de groenten echt verdwenen zijn ( met wortel, bleekselderij, ui, tomatenblokjes, bouillon, half om gehakt, spekjes ed).
En mijn snelle variant is twee ( niet al te grote) winterwortels schillen en grof raspen en aan fruiten met een ui, en een rode paprika ( om wat extra groenten toe te voegen) in blokjes, tomatenblokjes, een ( runder) bouillonblokje en een klein beetje water en dat dan een tijdje laten pruttelen ( ik doe er ook allerlei Italiaanse kruiden in) en vervolgens helemaal glad pureren en gehaktballen er in. Door de wortel wordt de saus inderdaad zoet.
25-11-2014 & 09-06-2017