Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Lockdown kooklijstje :)

<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 23 Dec 2020 19:14

Re: Lockdown kooklijstje :)

Oh wow zelf bladerdeeg maken. Dat heb ik nog nooit gedurfd. Lijkt me zoveel werk! Maar ik ben ook echt geen bakker. Mijn kerstkoekjes van vandaag zijn ook mislukt (al vindt zoontje van niet). Maar dat was ook meer bezigheidstherapie.
Let's discover the world together.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4523

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 23 Dec 2020 20:45

Re: Lockdown kooklijstje :)

Ja het is ook veel werk haha. Maar wil het altijd al een keer proberen dus waarom niet! De rest van dit recept is zo klaar.
<<

Blunt

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 726

Geregistreerd: 16 Sep 2013 15:48

Bericht 24 Dec 2020 00:19

Re: Lockdown kooklijstje :)

Die saus van geroosterde groente van Lady klinkt goed , die wil een keertje gaan maken. En de harrioli.

Ik heb laatst voor het eerst ouderwetse kipkerrie gemaakt zoals mijn moeder het vroeger maakte, goed gelukt. Echt comfort food. Bouillabaisse is ook een klassieker om een keer zelf te maken, met venkel en Pernod.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 24 Dec 2020 18:45

Re: Lockdown kooklijstje :)

Harrison schreef:Haha ja hoor! Dit is het recept:
https://deliciousmagazine.nl/site/recep ... uitcoulis/

Ik ben van plan om het bladerdeeg zelf te maken want dat heb ik altijd al eens willen proberen. Maar daar moet ik nog een recept voor vinden.


Nou hij is bijna af hoor! De bladerdeeg rondjes staan afgebakken klaar, de passievrucht, en de slagroom/chocola- situatie.
Straks in elkaar zetten en hopla!
#teammaple🍁
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4523

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 25 Dec 2020 15:44

Re: Lockdown kooklijstje :)

Ben benieuwd! Ging het makkelijk met die ganache?
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 25 Dec 2020 21:18

Re: Lockdown kooklijstje :)

Ja we haden diepvries passievrucht. Dat wordt dan wel erg dun dus we hebben wat gelatine toegevoegd. Je hebt er uiteindelijk niet zoveel van nodig, van die ganache, en als het vloeibaar blijft is het ook niet erg. Iedereen vond het heerlijk!
Laatst gewijzigd door Urban Naked op 28 Dec 2020 15:14, in totaal 1 keer gewijzigd.
#teammaple🍁
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4523

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 28 Dec 2020 15:07

Re: Lockdown kooklijstje :)

De passievrucht was een coulis :D. Ik bedoelde de witte chocolade ganache. Ik heb de coulis langer laten koken om wat in te dikken want vond hem inderdaad nog iets te vloeibaar.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 30 Dec 2020 10:30

Re: Lockdown kooklijstje :)

Ohja haha. Ja die ganache ging heel makkelijk.

Ha m’n schoonmoeder vroeg net om het recept, wamt ze krijgen zaterdag eters en ze wil dit toetje ook maken.
#teammaple🍁
Vorige

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers