Aquariumvis schreef:Lonely Goatherd: Oeh die eerste lijkt me heel lekker! Die kruidenmix bestaat daar ook iets voor in de supermarkten, of heb je het zelf gemixt?
Ik zou graag je aangepaste recept zien. Lijkt me heerlijk.
Wat betreft de Moussaka. Ik heb het nog nooit gegeten, dus waarom zou ik mezelf dan niet gelijk de vegan versie aanleren.
Vegan heeft inderdaad wel mijn voorkeur, vind mijn buik veel fijner.
Dat eerste recept volg ik in principe gewoon, maar pak vaak gemberpoeder i.p.v. voor het gemak en reken verder voor 2 personen 140g rode linzen, 1 blik tomatenblokjes en 400g bladspinazie. De aardappels laat ik weg. Berberekruiden (waarvan 1 el voor mij echt prima is, met 2 wordt het me te heet) is trouwens in een zakje van Verstegen te koop in sommige supermarkten. De cayennepeper laat ik weg. Oh en i.p.v. 4 cups bouillon (wat ongeveer 1 liter is), doe ik maar een halve liter bouillon, hoeft het ook niet zo eeuwig lang in te koken. Meer erbij kan altijd nog. Knorr groentenbouillonblokjes zijn trouwens vegan en voor mij de lekkerste, die van Maggi zijn ook vegan, maar voor mijn gevoel echt vies vet.
Voor de moussaka heb ik een recept van chickslovefood (makkelijke moussaka) aangepast.
Ingrediënten voor 2-3 personen (misschien vier met een grote salade erbij of voor kleine eters):
500g aardappels
1 aubergine
1 paprika (kleur die je lekker vindt)
1 blikje (200nogwat gram uitlekgewicht) bruine linzen
1 blik (400g) tomatenblokjes
300g passata
2 eetlepels oregano
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel kaneel
Peper
1 bakje Remia Basissaus Wit
Vegan geraspte kaas naar keus (ik gebruik Violife)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was en snij de aubergine in dunne plakken. Was en snij de paprika in 8 of 10 repen.
Doe de aubergine en paprika vijf tot tien minuten in de oven op bakpapier tot ze zacht zijn geworden.
Schil en snij de aardappels in plakjes en kook ze tot ze nét gaar zijn (5-10 minuten). Niet te lang, want dan vallen ze uit elkaar. Heel koken en dan pas plakjes snijden kan schijnbaar ook, zelf nog nooit gedaan.
Laat in een andere (koeken)pan de tomatenblokjes en passata inkoken, voeg dan de oregano, kaneel, paprika en peper naar smaak toe. Spoel de linzen af en voeg toe aan het prutje.
Vet heel lichtjes een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelplakjes over de bodem. Daaroverheen de helft van de aubergine en paprika. Daaroverheen de helft van het tomaten-linzenprutje. Dan weer hetzelfde met de rest.
Verdeel het bakje basissaus over de ovenschotel en bestrooi met zoveel geraspte vegan kaas als jou lekker lijkt (ik doe veel?). Besprenkel met wat water zodat de kaas beter smelt en zet in de oven totdat de kaas gesmolten en evt. lichtbruin is (15-30 minuten).
Et voilà! Niet zo gezond, niet echt moussaka, wel héél lekker.?