Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Een hond(je)

<<

Moederkoekje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 647

Geregistreerd: 16 Jun 2015 14:05

Bericht 26 Aug 2020 18:01

Een hond(je)

Wij overwegen om over ongeveer een jaar voor een hond(je) te gaan kijken. We hebben nu tamme ratjes, onze eerste huisdieren, en nu we merken hoe leuk we huisdieren vinden, willen we het graag wat grootser aanpakken. De kinderen zijn 10 en 12, en kunnen goed meehelpen met uitlaten en verzorgen. Vooral de oudste is enorm goed met dieren, zij heeft de ratjes ook ontzettend tam gekregen.

Maar wat voor ras of soort hond zouden jullie aanraden, en waar te beginnen? Hoe weet je of een fokker geen broodfokker is bijvoorbeeld? Waar let je op? En welk hondenras zou bij ons passen? Wat we graag zouden willen:
- een hond die niet te groot is;
- maar ook niet té klein, geen pommeriaan of chihuahua bijvoorbeeld;
- we willen er lekker mee kunnen wandelen, maar ook weer niet elke dag drie uur naar buiten hoeven;
- het liefst een hond die soms een paar uurtjes alleen kan zijn (max 4/5 uur af en toe op een werkdag bijvoorbeeld);
- speels maar niet te waaks (geen zin om de hond uit de broekspijpen van bezoekers te moeten vissen).

Ik denk dat onze voorkeur uit zou gaan naar een pup (vandaar ook dat we komend jaar pas zouden willen beginnen: in de zomervakantie als we allemaal thuis zijn).

Wie heeft tips?
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 26 Aug 2020 18:47

Re: Een hond(je)

Wat leuk! Wij hebben ook een hond erbij (nu 2 in totaal).
Wat jullie zoeken is een echte gezinshond. Ik zou alle herdershonden aan je voorbij laten gaan (Duitse herder, border collie ect) die hebben namelijk erg veel uitdaging nodig en gaan anders zelf uitdaging zoeken. Ook alle honden met pitt-bull-stafford erin niet kiezen. (Mijn mening: deze honden zijn gefokt als vechthonden en dat is er nog niet helemaal uit)

Er zijn veel geschikte rassen en natuurlijk kruisingen daar tussen te vinden, maar kijk ook vooral naar het karakter van de hond zelf, want dat verschilt per pup ook een hoop.
-Als je op marktplaats zoekt, let dan op of de adverteerder meerdere rassen te koop aan bied. Dat is (nagenoeg) altijd een teken van broodfok. (Denk niet dat je een puppy ‘red’ van een broodfokker, want daardoor fokken ze juist door)
-Als je via fokkers wil zoeken, moet je natuurlijk eerst een specifiek ras op het oog hebben. Houd er rekening mee dat honden en vooral puppy’s de afgelopen (Corona) periode erg in trek waren. Goede fokkers zullen dan ook altijd vragen naar je gezinssituatie en wat je een hond te bieden hebt.
-Als je voor een rashond gaat, altijd even de erfelijke aandoeningen checken, want veel rassen hebben erfelijke gebreken. Een goede fokker laat ouderdieren testen op deze afwijkingen.
- ik heb mijn twee honden uit het buitenland, dit zijn vaak geen puppy’s meer en met een rugzakje. Ik heb er twee schatten van honden aan, maar dat is wel een beetje afwachten en flink trainen.
-Honden die vaak als gezinshond genoemd worden: golden retriever, labrador retriever (nét iets drukker dan de golden), beagle (kies dan wel een goede hondenschool uit), Berner sennenhond (heel goed checken op gebreken), sommige (goed gesocialiseerde!) Jack Russels. En natuurlijk alle ontzettend leuke kruisingen die bestaan, soms per ongeluk (een oeps-nestje) en soms bewust.
De labradoodle wordt ook vaak genoemd, maar die zijn vaak erg slim (dat is soms een nadeel met opvoeden).

Ga trouwens vast opzoek naar een goede hondenschool, waar ze werken met positieve bekrachtiging. Ik kon onze ‘hondenjuf’ altijd bellen met vragen.

* goed gesocialiseerd betekend dat de puppy’s opgroeien in een huiskamer en het huiselijke leven kennen ipv in een stal/kennel/schuur worden geboren en nog niets kennen.
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1936

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:18

Bericht 26 Aug 2020 19:31

Re: Een hond(je)

Op puppytest.nl kun je aangeven hoe groot je hond wil, hoeveel tijd, ruimte, aandacht etc je hebt/wilt en dan geven ze je wat adviezen voor rassen. Misschien leuk om eens te doen!
Juli 2015
Maart 2017
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1953

Geregistreerd: 19 Jan 2015 12:10

Bericht 26 Aug 2020 20:18

Re: Een hond(je)

Volgens mij staan er geen pups op, maar mochten jullie toch besluiten voor een ouder hondje te gaan dan heb ik zelf positieve ervaring met verhuisdieren.nl om een hond te vinden. Je kunt dan ook allerlei zoekcriteria gebruiken en je moet een vragenlijst invullen zodat je alleen de juiste dieren als match krijgt. Bijvoorbeeld qua formaat, waaks of juist niet, wel of niet geschikt voor kinderen, etc. Ik heb via die site in juni twee chihuahuavriendjes geadopteerd van 1,5 en 3 jaar oud.

Qua ras weet ik maar van een paar rassen wat meer af dus heel veel zinnigs kan ik daar niet over zeggen. Maar is een teckel wellicht iets? Zijn wel lekker eigenwijze honden maar ook erg leuk. Of een Franse bulldog? Mijn broertje heeft er eentje van pup af aan en dat is een geweldig hondje, maar ik ken alleen hem. Hij is in elk geval niet heel mini en houdt wel van wandelen maar geen uren per dag. En kan goed met kinderen.

Succes met de zoektocht in elk geval!
<<

Anoniem331

Bericht 27 Aug 2020 07:25

Re: Een hond(je)

De prijzen zijn op het moment echt abnormaal!
Ik zag vorige week een nestje Friese Stabij pups voor 1250 euro per stuk! Dat is echt niet normaal.

Wij hebben inmiddels 2 honden. Een allegaartje van allerlei soorten zij is nu 7. En een Friese Stabij van bijna 9 maanden.
Deze laatste komt bij mijn ouders uit het nest, zodoende was de stap snel gemaakt. Maar volgens jou omschrijving is deze te groot voor jullie.
Wel een super lief familie beest, en hoewel hij echt in z’n pubertijd zit, veel dingen vernield op het moment (wat er ook wel bij hoort) is hij echt ons laatste kind en is iedereen strontwijs met hem. Echt een verlenging van je gezin.
Ik weet niet zo goed aan welk ras je zou moeten denken. Want er zijn zoveel!
Ik zou me er wel in verdiepen wat een hond nodig heeft, sommige rassen zijn echt moeilijk opvoedbaar, en juist omdat je het samen met je kinderen wil doen, moet je de wat makkelijke soort hebben.
Ik zou dus nooit richting g jack Russel en beagel gaan, want daar moet je echt veel geluk mee hebben wil je die knap opvoeden.
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4488

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 27 Aug 2020 07:50

Re: Een hond(je)

Wat leuk dat jullie gezinsuitbreiding willen.

Ik heb sinds december een hond(je). Heb jaren op andermans honden gepast en ook een aantal jaar in huizen met honden gewoond maar alsnog heb ik me wel verkeken op hoeveel werk het is. En dat je er direct een groot schuldgevoel bij koopt haha.

Ik heb een hond geadopteerd uit Griekenland. Wilde geen pup (want ongelooflijk veel werk) en wilde zeker weten dat zijn/haar karakter paste bij mijn wensen. Dat weet je met een pup gewoon nooit.
Had de stichting mijn wensen doorgegeven en daar kwam een match met m'n hond uit. Wel op gelet dat ik geen hond uit Oost-Europa wilde want die zie ik veel in mijn omgeving en zijn allemaal bang omdat ze geschopt zijn. In Griekenland vergiftigen ze de honden (zo hebben ze de mijne op straat gevonden, meer dood dan levend) maar hij associeert mensen niet met iets slechts want ze hebben hem gevoerd. De mijne is dan ook gek op iedereen.
Ik besef me dat ik heel veel geluk heb met mijn hond. Hij is supermakkelijk, heb 'm amper op hoeven voeden, kan alleen thuis blijven (ook in hotels enzo) en echt iedereen is gek op hem.

Ik raad je dus echt aan om te adopteren (of een herplaatser binnen NL). Dan kunnen ze je al zoveel meer vertellen over zijn of haar karakter.

Heel veel plezier in ieder geval met het uitzoeken van jullie nieuwe vriendje/vriendinnetje!
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4227

Geregistreerd: 04 Sep 2013 01:06

Bericht 27 Aug 2020 09:21

Re: Een hond(je)

Bij je omschrijving moest ik meteen aan een Franse bulldog denken. Super sociale hondjes, heel lief, aanhankelijk, geweldig (geduldig) met kinderen. Echte clowntjes. Alleen moet je hier echt even goed naar zoeken. Veel broodfok met dit ras.
<<

Vajen

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 382

Geregistreerd: 10 Okt 2013 18:00

Bericht 27 Aug 2020 09:56

Re: Een hond(je)

Leuk dat jullie nadenken over een hond!

Broodfokkers zijn het vaak als ze allerlei verschillende rassen hebben, de hondjes in schuren leven, er geen moeder bij aanwezig is (vaak zeggen ze dan dat ie net in het veld loopt ofzo, als je komt kijken).

Ik denk dat het handig is om je eerst te verdiepen in de verschillende rassen en welk ras je aanspreekt. Als daar een ras uit is gekomen dan is er vaak wel iets van een vereniging oid van het ras waar dan fokkers op de website vermeld staan. Zo kan je kijken welke fokkers je aanspreken. Je kunt er zelfs eens gaan kijken en kennis maken en vragen naar de planning van aankomende nestjes. Meestal kan je jezelf op een wachtlijst plaatsen voor een bepaald nest, zo kan je plannen dat het voor jullie goed uitkomt in de zomervakantie.
Een fokker kan bij een pup meestal wel al iets van karakter zien. Ze zien wel of een pup bijvoorbeeld wat schuw/terughoudend is of juist heel onderzoekend, hoe het zich gedraagt tov broertjes/zusjes. Naar aanleiding daarvan kunnen ze een pup uit het nest adviseren.

Bedenk ook of je een reu of teefje wilt en verdiep je in de voor-en nadelen van elk geslacht. Iets anders om misschien nog over na te denken: type vacht van de hond. Langere haren betekend meer klitten en borstelen en minder uitval van haren (vaak dotjes), honden met korte haren verharen meer en komen in de rui (denk ik dan, heb alleen ervaring met lang harige honden).

Of een hond alleen kan blijven hangt niet echt van het ras af. Dit is iets wat je moet oefenen en trainen, daar gaat veel tijd in zitten. Je moet een pup echt vergelijken met een baby. Als je de pup mee naar huis krijgt mist ie zijn moeder en broertjes/zusjes. Het mist geborgenheid en warmte. De eerste paar nachten slaap je er vaak naast zodat je het gerust kan stellen als de pup gaat piepen (dan kan je laten weten dat je er bent, net zoals je bij een huilende baby zou doen).

Wij hebben vroeger een Tibetaanse terriër gehad (denk dat ik een jaar of 8 a 10 was toen we hem kregen). Dit was wel een pittig beest en we hebben er uiteindelijk wat rangorde problemen mee gehad (voornamelijk ten opzichte van mij).
Daarna een Engelse cocker Spaniel, die hebben mijn ouders nog steeds. Leuk formaat, superleuk, lief en vrolijk beest maar meeeega gevoelig. Veel cockers die ik ken zijn zo gevoelig en daardoor hebben ze snel stress. Ik vind het niet echt een stabiel ras en vind het een ras dat je echt moet snappen, heb het idee dat ik en mijn ouders de hond nog steeds niet echt snappen na ca 12 jaar :wink:

Er zijn zoveel rassen en elk ras heeft voor-en nadelen. Wellicht ook nog iets om je te verdiepen in het type ras, waar ze oorspronkelijk voor zijn gefokt zeg maar. Jachthonden, drijvers, vechthonden, wat is er nog meer?! Cocker spaniel is een jachthond en hoewel dat er meestal niet echt in gefokt wordt zit het instinct er nog wel in. We waren de hond vroeger regelmatig kwijt omdat ie ging speuren. Soms kwam dat neer op 10 minuten wachten tot hij klaar is omdat ie in dat moment niet bereikbaar is, hij hoort of ziet je niet dan. Kan mij voorstellen dat meerdere jachthonden iets vergelijkbaars hebben.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 27 Aug 2020 10:02

Re: Een hond(je)

Voor rashondjes zijn prijzen van rond de duizend euro vrij normaal en wachtlijsten van >12 maanden ook. En ik heb dankzij covid nog nooit zoveel puppies rond zien lopen, iedereen heeft er nu ineens tijd voor natuurlijk. En een raspup kan absoluut, maar dan moet je wel op 1000-1500 euro rekenen denk ik en ik zou dan bij rasverenigingen kijken/contact opnemen met rasverenigingen voor erkende fokkers.

Ik denk inderdaad ook dat je een gezinshond wilt, beetje afhankelijk van formaat zijn denk ik teckel/bulldog/basset/beagle/spaniel/boxer/benner sennen/labrador goede opties qua karakter. Wel met de opmerking dat boxers erg veel energie hebben en dus niet zo handig zijn. En teckel/basset/beagle is erg eigenwijs, dat vraagt wel consequente opvoeding. Maar eigenlijk geldt dat voor alle honden en is het voordeel bij dit soort honden dat het niet per se een probleem is als het een beetje misloopt (ze zijn niet erg dominant of waaks en meer allemansvriendjes, gaan wellicht bedelen/niet luisteren/weglopen, maar het gaat niet zo snel mis qua dominantie).

Als je niet bereid bent hoge bedragen neer te tellen, dan zou ik zoeken naar kruisingen/vuilnisbakjes die iets van dat soort rassen weghebben. En SOWIESO op puppy club. Zelfs voor mensen die ervaring hebben met honden altijd weer een goeie opfriscursus, maar voor mensen met geen ervaring met honden echt absoluut essentieel.

En vraag je inderdaad echt af of je een pup wilt. Even realistisch heb je maar een paar maanden een pup. De eerste 2 maanden blijven ze bij hun mama en rond de 6-12 maanden is het meeste pup er vaak al weer af. En bijv. basset/spanil achtigen blijven bijv. langdurig iets puppy-achtigs hebben.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 27 Aug 2020 10:13

Re: Een hond(je)

Jachthonden blijven altijd een risico met loslopen inderdaad. En eigenwijze jachthonden (drijvers/speurders: teckels, bassets, beagles etc.) hebben dat nog meer dan degene die wat meer op hun baas gericht zijn zoals retrievers/setters/staande honden.

Ik vind inderdaad vacht/verzorging ook een goede om op te letten. Wil je juist minder verzorging, of lijkt het je juist leuk om met de hond te tutten en te borstelen. En qua huis en stofzuigen? ;)

Alleen zijn is inderdaad meer training.

Oh en ik denk dat een belangrijke dus heel erg is in general qua gehoorzaamheid/dienstbaarheid: Wil je een hond die goed luistert, graag hard voor jou werkt en goed luistert of is het wel ok en juist leuk als hij lief maar eigenwijs is. Hoeveel moeite wil je doen om hem te laten gehoorzamen, hoeveel wil je trainen/consequent zijn. Of welke mate van ongehoorzaamheid vind je acceptabel. Wil je hem trucjes leren of los kunnen laten bijvoorbeeld.
<<

Beachgirl

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2148

Geregistreerd: 09 Sep 2013 18:18

Bericht 27 Aug 2020 10:20

Re: Een hond(je)

Misschien is een shih tzu iets? Wel klein maar geen chihuahua formaat. En ze zijn zo lief!!! Wel een echte shih tzu nemen dan, en geen boomer. (Kruising shih tzu met maltezer). Een shih tzu blaft nauwelijks, boomers vaak een stuk meer vanwege de maltezer genen.
Mijn ouders hebben nu voor de 2e keer een shih tzu en ze zijn verschrikkelijk lief. Mijn moeder laat haar ook gewoon elke paar maanden trimmen, dus ze hebben niet zo'n gordijntje rondlopen. Wel rekening mee houden dat dat trimmen natuurlijk geld kost. Verder heb je niet heel veel onderhoud aan de vacht, af en toe een goede kambeurt is genoeg.
M. 💗 November 2020
L. 💙 Mei 2023
<<

Moederkoekje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 647

Geregistreerd: 16 Jun 2015 14:05

Bericht 27 Aug 2020 10:44

Re: Een hond(je)

Super leuk om al jullie tips te lezen!!

De reden dat we een pup zouden nemen is omdat veel mensen waarschuwen dat een oudere hond, of een hond uit het buitenland bijvoorbeeld soms trauma's kunnen hebben en daarom 'afwijkend' gedrag kunnen vertonen.

Maar als ik zo de reactie lees van Feline, dan vind ik dat eigenlijk ook wel mooi! Welke stichting is dat geweest in jouw geval?

Ik heb een paar rassen voorbij zien komen. Daarvan vind ik een boxer, bulldog, beagle en Jack Russel om verschillende reden niet zo leuk (te groot, te druk of te kwijlerig haha).

Via een andere weg ben ik gewezen op een Ierse soft coated wheaten terriër, en die vind ik zo op het oog en qua informatie echt wel geweldig!

Via die puppytesy kwam ik uit op een Hollandse smoushond, die vind ik ook leuk! Maar ik lees dat daar wachttijd van twee jaar voor is, da's wel érg lang.

Mochten we een puppy nemen, dan gaan we 100% zeker een training volgen! Bestaat zoiets eigenlijk ook voor oudere honden?
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 27 Aug 2020 10:55

Re: Een hond(je)

Absoluut, je kunt met iedere hond gehoorzaamheidstraining volgen en dat zou ik ook zeker doen!
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 27 Aug 2020 10:59

Re: Een hond(je)

Even ter orientatie gewoon voor je beeldvorming mbt. verschillende rassen en gezinshonden.

Wij hadden overigens vroeger thuis altijd basset fauve de bretagnes, echt geweldige lieve, zachtaardige, tikje eigenwijze maar niet compleet ongehoorzame honden. Ruwharig, weinig onderhoud. Kunnen enorm druk en speels zijn, maar volgen jou of je kinderen daarin heel erg (ik heb urenlang gewandeld en hindernisbanen gemaakt en trucjes geleerd als kind, maar ze liggen ook met liefde een hele dag te slapen in hun mand). Echt ideale gezinshonden. Wel blijven ze zoals zoveel jachthonden nooit 100% betrouwbaar los. Maar dat valt best redelijk te trainen als je op tijd begint en geen enkele hond is volledig betrouwbaar als hij schrikt of iets ruikt. Trucjes of echte gehoorzaamheid daarentegen kun je vergeten, ze doen vooral wat ze zelf leuk vinden of als je iets interessants in de aanbieding hebt haha. Maar ergens wil ik ze niet promoten want ze zijn al veel te snel te populair geworden en die zijn wel ook erg duur + lange wachtlijst.

https://www.houdenvanhonden.nl/hondenra ... -bretagne/
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4488

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 27 Aug 2020 11:41

Re: Een hond(je)

Ik snap de voors en tegens van zowel pup als adoptie hoor. Ik vind het soms wel jammer dat ik mijn hond niet als pup gekend heb maar wat Whatever al aangeeft, na een half jaar is het al geen pup meer en het is wel echt extreem veel werk.
Mijn vorige werkgever nam een pup toen ik daar werkte en ik heb veel zorg op me moeten nemen, elke 2 uur naar buiten etc. Was bekaf.
Ben toen ook mee wezen kijken naar een pup en ook bij broodfokkers terecht gekomen, afschuwelijk. Die vrouw had 5 nestjes en verkocht ze voor €2750 per stuk.

Mijn hond komt via 'Straathonden van Lesbos'. Hebben geloof ik alleen een facebook-pagina. Heb ook contact met alle andere mensen die via hen geadopteerd hebben en stuk voor stuk lieve honden. (maar goed, iedereen vind z'n eigen hond de liefste natuurlijk). Wat betreft trauma's zou ik dus niet uit een land adopteren waar ze mishandeld worden. Dat verschil merk je echt. En ik heb echt geluk gehad hoor. Krijg megaveel complimenten over hem.
<<

Elisabeth

Kletskop

Berichten: 916

Geregistreerd: 10 Jan 2019 16:59

Bericht 27 Aug 2020 13:58

Re: Een hond(je)

Leuk dat jullie voor een hondje willen gaan! Het is zo leuk :love:

Onze hond is net drie geworden. Wij wilde al heel lang een bepaald ras en stonden ook al drie keer op de wachtlijst voor een nestje, maar helaas werden er steeds te weinig pupjes geboren om in aanmerking te komen. Helaas kwam ik met een burn out thuis te zitten en na gesprekken met een psycholoog bleek wel dat voor mij het goed zou zijn om op dat moment een hondje in huis te nemen. We zijn toen verder gaan kijken naar andere rassen en hebben ons daar op ingelezen en kwamen qua ras uit bij een Berner Sennen. Er was via marktplaats nog een hondje beschikbaar met stamboom. We zijn wezen kijken en hebben hem toen meteen meegenomen.

Alhoewel dit ras niet onze eerste keuze was, we hadden ons ingesteld op een New Foundlander, zijn we echt enorm blij met onze hond. Het is een echte goedzak en zo ontzettend lief voor de kinderen. Hij is alleen wel net een slag (of twee) te groot voor jullie wens denk ik :angel:

Wat ik wil zeggen is dat het misschien niet nodig is om je echt op één ras in te stellen en op één fokker. Wij hebben drie keer naast het net gevist en dat was toch steeds een teleurstelling.

Ik denk dat een labrador of golden retriever ook leuke honden zijn om mee te starten. Zijn niet super groot. Erg lief en vinden het heerlijk om te spelen. Onze luilak rent dus nooit achter een bal aan en ik weet dat ik dat vroeger thuis met onze labrador zo leuk vond om met hem te spelen.
<<

Pannetoet

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1551

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:10

Bericht 28 Aug 2020 10:09

Re: Een hond(je)

Vajen schreef:We waren de hond vroeger regelmatig kwijt omdat ie ging speuren. Soms kwam dat neer op 10 minuten wachten tot hij klaar is omdat ie in dat moment niet bereikbaar is, hij hoort of ziet je niet dan. Kan mij voorstellen dat meerdere jachthonden iets vergelijkbaars hebben.


Haha ja herkenbaar! Wij hebben een Friese Stabij en die heeft hetzelfde als hij los loopt in het bos en hij ziet eenden (eigenlijk alles wat zwemt en vliegt) dan is 'ie weg. Maar hij is ook zo weer terug omdat 'ie vooral het opjagen geweldig vindt en als ze weg zijn komt hij ook weer terug..

**
Ik zie hier een paar keer Franse Bulldog voorbij komen maar echt, ga hier niet voor! Dit is echt een door- en doorgefokt ras. Dat is ook de reden waarom ze knorren en kortademig zijn en vrij veel krijgen al op een jonge leeftijd te maken met ernstige benauwdheid. Helaas heb ik hier ervaring mee en vrienden van ons ook..

Anyway wij hebben ook een hond (Friese Stabij), en die zijn écht zo ontzettend lief! Hij luistert ook goed en kan in een bos goed los lopen, weinig afleiding dus dan luistert hij beter dan in de stad haha. Er zit wel jacht in dus hij vind het geweldig om alles wat zwemt/vliegt op te jagen :palm: We hebben ook een shitzu/malteser gehad (zij is vorig jaar overleden) en zij was ook super lief! Alleen niet heel actief, ligt het liefst de hele dag lekker te luieren en ze hebben echt een eigen willetje en er zitten krengetjes bij. Ik moet trouwens ook meteen denken aan een welshcorgi! Mijn moeder heeft er eentje (altijd gehad ook) en die zijn klein en ook heel lief! Alleen wel waaks als in blaffen en ze hebben wel beweging nodig..
Wat als het lukt
<<

Moederkoekje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 647

Geregistreerd: 16 Jun 2015 14:05

Bericht 28 Aug 2020 20:24

Re: Een hond(je)

Die Welsh Corgi moet ik eens googlen, bedankt voor de tip! Een Franse bulldog wordt het om de reden die jij noemt inderdaad sowieso niet.

Mijn man zou het liefst gaan voor een labrador zegt hij. Ik zou liever wat kleiner willen. Wellicht is een labradoodle wel een optie, die zijn ook echt te leuk volgens mij!

Die fauve de Bretagne ziet er ook ontzettend leuk uit trouwens.

Zo veel keuze! Gelukkig hebben we geen haast en kunnen we rustig alles op een rijtje zetten. Dus blijf vooral komen met tips, ook over goede fokkers, dingen om rekening mee te houden, etc.

Waar ik eigenlijk ook wel benieuwd naar ben: zijn er mensen die spijt hebben van het in huis nemen van een hond? En zo ja: waarom?
<<

Moederkoekje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 647

Geregistreerd: 16 Jun 2015 14:05

Bericht 28 Aug 2020 20:26

Re: Een hond(je)

Oja, ik kwam ook nog markiesjes tegen. Echt zo leuk vind ik die! Maar ook een wachttijd van twee jaar helaas.
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1688

Geregistreerd: 13 Jul 2015 08:12

Bericht 29 Aug 2020 07:37

Re: Een hond(je)

Ik begreep vorige keer van onze hondentrimster dat labradoodles qua vacht verzorging echt het moeilijkste zijn. En dat het voor veel mensen ook bijna niet te doen is om die vacht echt goed bij te houden. Misschien iets om goed naar te informeren als je een labradoodle zou willen.
2010 2012
<<

Elisabeth

Kletskop

Berichten: 916

Geregistreerd: 10 Jan 2019 16:59

Bericht 29 Aug 2020 12:22

Re: Een hond(je)

Het enige nadeel vind ik de haren die overal in huis liggen. Onze hond komt niet boven, maar zelfs op zolder liggen plukken haar.

Wij hebben een langharige hond en het worden wel van die pluizen die je kan oppakken, maar echt ik stofzuig 2x per dag en nog ligt het overal ?

Spijt niet echt, maar oh ik baal er soms wel van.
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4488

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 29 Aug 2020 12:41

Re: Een hond(je)

Ja, wat dat betreft is een hond die niet verhaard wel een luxe hoor. Al moet je die constant laten trimmen wat ook best duur is (en soms je hond er ineens heel anders uitziet).
Die haren zijn wel erg ja! Ik draag amper nog zwart met m’n witte hond.
En ik vind het soms wel jammer dat ik niet meer spontaan even een weekend weg kan op m’n motor ofzo.

Maar hij brengt me zoveel blijdschap en nu ik verdrietig ben vind ik het fijn dat ik de deur uit moet en dat andere mensen blij van hem worden.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 29 Aug 2020 12:48

Re: Een hond(je)

Fauvejes zijn wat dat betreft wel fijn, ruwharig en verharen niet heel erg. Beetje op de ouders letten dat ze een mooie 'fauve' vacht hebben en niet teveel wit/wollig (wat niet hoort). Qua verzorging hebben wij nooit iets gedaan, hooguit als ze in de viezigheid hadden gerold even onder de douche of als er erg veel haar los zat keertje borstelen/zelf wat losplukken. En dan 1x of max 2x per jaar naar de plukker (wel iemand zoeken die fauves kan plukken).

En dan met wekelijks stofzuigen nauwelijks haar. Heb het idee dat als je een huisdier hebt, je toch altijd hier en daar haren tegen blijft komen, het waait toch overal en komt overal in. Merk het als ik bij mijn ouders ben geweest ook altij dat ik erna nog hier en daar haartjes tegen kom die dan toch in mijn tas of spullen beland zijn. Maar iig niet dat de bank of je kleren onder zitten zeg maar.

Dat laatste hangt trouwens wel ook weer ontzettend af van hoeveel je zo'n beest op schoot hebt natuurlijk.
<<

Rayna

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 995

Geregistreerd: 23 Feb 2016 21:09

Bericht 29 Aug 2020 21:55

Re: Een hond(je)

Ik heb geen spijt van onze hond maar ik weet niet of ik het nu nog eens zou doen met jonge kinderen. Soms heb ik toch het gevoel dat hij te weinig aandacht krijgt. Met oudere kinderen die ook kunnen helpen is het al heel anders denk ik! Gelukkig hebben wij een hele makkelijke hond.
Qua verharen echt een aanrader trouwens! Wij hebben een powderpuff Chinese Naakthond. Dit is de behaarde variant van de Chinese Naakthond. Ze moeten wel regelmatig geborsteld en gewassen worden en de meesten worden op de snuit geschoren (dit doe ik allemaal zelf). Maar ze verharen dus niet (of nauwelijks, ik vind wel eens wat losse haren maar dat is het) en ruiken ook niet. Dat vind ik echt een groot voordeel. Het is niet zo'n bekend ras maar wel heel makkelijk dus. Hij vindt het fijn om te wandelen en los te lopen maar vindt het ook prima als het eens korte stukjes zijn. Thuis is hij vooral lui en ligt hij meestal rustig ergens.
<<

Moederkoekje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 647

Geregistreerd: 16 Jun 2015 14:05

Bericht 30 Aug 2020 07:44

Re: Een hond(je)

Na alles nog eens op een rijtje gezet te hebben, gaan we ons op de wachtlijst voor een Markiesje laten plaatsen. Dat zou wel meer dan twee jaar kunnen duren, maar het was eigenlijk het enige ras waar we alle vier zó enthousiast over zijn.

In de tussentijd gaan we af en toe eens kijken of er leuke, geschikte hondjes worden aangeboden via diverse stichtingen, zoals de stichting die door Feline werd genoemd. Want dat zou voor ons zeker ook een optie zijn.

En dan zien we wel wat het uiteindelijk gaat worden: een Markiesje via de wachtlijst, of een herplaatser via een stichting. Allebei even welkom!

Nog een paar vraagjes die jullie misschien kunnen beantwoorden:
- hoe vervoeren jullie je hond met de auto? En lukt dat ook voor langere ritten als je op vakantie gaat (met uiteraard veel stops)?
- maken jullie af en toe gebruik van een hondenoppas en/of uitlaatservice en wat betalen jullie daarvoor?
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers