26 Jun 2020 12:15 door Marin
Oh ja(speciaal) biertjes! Die hebben we ook altijd wel. Nu ook lekkere 0.0 IPA 's die goed te doen zijn. Al zal ik die wel nu niet meer mogen ivm zwangerschapsdiabetes. ?
SoGood, hangt er beetje vanaf wat het is en hoe het bewaard is. Een ruimte met veel temperatuurschommelingen is voor geen enkele wijn goed en staand ook niet. Champagne is niet bedoeld om lang te bewaren, tenzij er een vintage (jaartal) op staat, dan kan het wel iets langer (maar de meeste champagnes zullen non-vintage zijn). Je kunt het altijd opentrekken en proberen. Wij hebben wel eens een champagne gedronken uit 1982 (ofzo, een echt oude) en die was compleet geoxideerd (dwz dat er lucht bij is gekomen en dan wordt ie beetje gelig, oranje zelfs soms en smaakt het ijzeriger of notiger, beetje zoals een Madeira ook kan smaken). Dat is niet goed maar niet persé vies. Wij hebben die champagne toen wel opgedronken maar je kunt 'm dan ook doorspoelen. Ik zou zeggen: probeer het! En anders weg!
Let's discover the world together.