Ik heb het recept hier al heel vaak gepost maar hier is gebakken brie altijd een hit. Gewoon een stuk brie in dikke plakken snijden en paneren met ei en panko ( of paneermeel), in de koelkast stevig laten worden en dan bakken in de pan met wat olie/boter. Dit kan je goed vanmorgen al paneren en dan vanavond bakken.
De oven vol gooien met pommes duchess en er een leuke salade bij maken.
Een idee is bijvoorbeeld kort gekookte sperziebonen en doperwtjes ( kan je uit de diepvries nemen zodat je er geen werk aan hebt), een sla soort, heel fijn gesneden rode ui, en een balsamico dressing. Dat kan je zonder de dressing ook al klaar zetten en dan vanavond de dressing er op doen. En nog een warme groenten er bij serveren, wortels uit de oven bijvoorbeeld, zo gezellig met het groen er nog aan. Die kan je vanmorgen al garen en dan vanavond een verdieping onder de pommes duchess in de oven in een schaal alleen nog opwarmen.
Bij de brie maak ik graag gekarameliseerde uien, hoeft niet maar maakt het wel extra lekker:
https://www.brendakookt.nl/2013/10/30/h ... meliseren/ ( maar dan laat ik ze nog langer pruttelen)
Een relatief simpele variant op een AVG en ook best kind proof denk ik ( mijn kinderen eten de gekarameliseerde uien dan gewoon niet maar zijn gek op de brie en de pommes duchess, wortels gaan er ook altijd wel in)