29 Okt 2013 10:58 door Pompoen
Ik zelf maak wel eens pompoenlasagne, zelfbedacht recept:
ik snijd de pompoen in grote stukken kook/stoom het gaar en snijd 'm dan in plakjes. Ik maak bechamelsaus (25 gram boter licht laten kleuren in een pan, dan 25 gram bloem er bij, even laten garen en dan 300 ml melk scheutje voor scheutje toevoegen en elke keer eerst weer een glad mengsel er van maken en dan uiteindelijk nog even laten koken).
Dan doe ik een dun laagje bechamelsaus op de bodem, dan plakken verse lasagne, daarop een laagje rauwe ham, pompoen, en crème fraîche gemengd met de bechamelsaus. Dan laagje lasagne en dan weer een laagje pompoen, rauwe ham en dan weer bechamelsaus/zureroom, daarop lasagnebladen, dan weer een dun laagje belhamel, dan pittenmengsel (wat je ook voor de salade gebruikt) en dan nog een klein laagje geraspte kaas.
Ik maak het ook wel eens met gebakken champignons in plaats van pitten, kan ook allebei.