20 Nov 2017 20:29 door Anoniem247
Toevallig staat het hier nu op het fornuis te pruttelen en het ruikt heerlijk hier!
Ik neem altijd runder poulet. Ik heb er nu bijna 800 gram inzitten.
Die snij ik in kleine blokjes en die bak ik aan in een braadpan met een groot stuk margarine en wat peper en zout.
Als het vlees goed bruin is haal ik ze met de spatel eruit. En in het vocht wat nog in de pan zit laat ik zitten.
Daar bak ik de uien in. Ik heb er nu 4 grote uien inzitten die ik in ringen heb gesneden.
Die bak ik tot ze lekker zacht zijn en dan doe ik er wat bloem bij (30-35 gram). Dat bak ik dan nog even samen voor een paar minuutjes. Dan doe ik er 2 rundvleesbouillonblokjes bij, 4 eetlepels ketjap, 5 eetlepels azijn, 4 laurierblaadjes, 5 kruidnagels, klein teentje knoflook en 500 ml water. Dat breng ik even goed aan de kook en daarna doe ik het vlees er weer bij en laat het een paar uur op staan. Hier staat het nu sinds 16.00 uur op en het blijft tot vanavond 22.00-23.00 op staan. En morgen voordat we het gaan eten laat ik het nog een uurtje of twee pruttelen. Dan de laurier en kruidnagels eruit en dan eten we het met wortelstamp. Ik heb het nu al een paar keer gemaakt op deze manier en het blijft heerlijk!