Rode pastasaus:
Als eerste waterkoker opzetten voor pasta!
Snijd een uitje (of koop een zakje reeds gesneden uitjes, doe ik nooit maar tijdgebrek breekt wet toch?), bak aan. Intussen is waterkoker klaar, dus gauw spaghetti in de pan doen om te koken. Snijd wat van die merguez of chipolata worstjes in stukjes (of doe het zonder vlees zoals jij wilt, je zou ook borlotti bonen kunnen pakken om het iets voedzamer te maken), bak een zak Italiaanse pastagroenten mee (wederom, vers snijden zou je normaliter wel doen, maar tijdgebrek, dus maar even makkelijk), daar een pak passata bij, goed op laten warmen en klaar. Kijk, normaliter zou je inderdaad misschien lekker knoflook er bij doen, een scheut rode wijn, lekker uren laten stoven. Maar dat red je niet, dus dan is dit iig voedzaam.
Groene curry:
Als eerste waterkoker opzetten voor rijst!
Snijd een uitje en bak aan met wat olie en voeg daarbij van dit soort potjes smaakmakers toe (wederom, normaal kun je 't makkelijk zelf snijden of raspen, maar nu even niet):
Diezelfde heb je ook van lemongrass en knoflook. Die drie smaken geven alvast smaak. Rijst koken! Als je geen vis of vlees wilt, voeg je alleen sugar snaps of boontjes toe, of andere Thaise wokgroenten. Even aanbakken en dan zo'n bakje boemboe van Thaise groene curry er bij (wederom, normaal zou ik zelf ook prima nog extra kruiden er bij kunnen doen, maar met die drie potjes heb je iig wat smaak zelf bijgebracht). Daar wat kokosmelk bij en klaar
Wat ik ook bedacht, misschien gewoon een lekker gevuld stokbroodje voor haar met kaas, avocado, lekker vleeswaar en een yoghurtsausje? Ook snel en wel voedzaam!