09 Jun 2016 22:53 door Minx
Ingrediënten: 200 gram wortel, 2 eieren, 100 gram kokosbloesemsuiker* (gebruik zelf vaak kussen de 50 en 75 gram dan is het wat minder zoet), 200 ml zonnebloemolie, 225 gram volkorenmeel, 2 tl wijnsteenbakpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl versgeraspte nootmuskaat, 100 gram gehakte walnoten (pak zelf vaak meer), snufje zout
Voor de topping:
125 gram zachte roomkaas, 4 el zachte boter, 1 tl geraspte sinaasappelschil, 1 el kokosbloesemsuiker*
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Rasp de wortel
• Klop de eieren, kokosbloesemsuiker en zonnebloemolie luchtig
• Meng in een kom de volkorenmeel, wijnsteenbakpoeder, kaneel, nootmuskaat,
walnoten en zout
• Voeg het meel beetje bij beetje bij de eieren
• Vet een ovenschaal in en bekleed het met bakpapier
• Doe het beslag in de ovenschaal en zet het voor 45 minuten in de oven
• Laat de wortelcake afkoelen
• Meng voor de topping de roomkaas, boter, sinaasappelschil en kokosbloesemsuiker.
• Bestrijk de cake met de topping
2015 💙