Aardbeientaartje met gele room
Bodem:
- 250 gram bloem
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 80 gram kristalsuiker
- 1 ei
- snuf zout
Gele room:
- 500 ml melk
- 50 gram custard
- 75 gram suiker
- 1 ei
- beetje vanillepoeder
- 400 gram aardbeien
Kneed alle ingrediënten voor het deeg stevig door elkaar. Rol in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
Klop het ei met de helft van de suiker. Doe er een flinke scheut melk bij en voeg de custardpoeder en de vanillepoeder toe.
Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook. Voeg de kokende melk toe aan het custardmengsel en klop het met een garde. Doe alles terug in de pan en laat het mengsel zacht doorkoken. Het gaat vrij snel indikken, haal van het vuur wanneer het de gewenste dikte heeft.
Doe het in een schaaltje, leg er plasticfolie op (voorkomt een velletje op de room) en laat afkoelen.
Verwarm de oven op 180 graden.
Rol het deeg uit op een beetje bloem. Ik gebruikte een quichevorm, een andere taartvorm kan ook. Leeg het deeg in de vorm en snijd de zijkanten recht.
Leg er een bakpapiertje op en doe er bonen bovenop (blind bakken).
Zet 30 minuten in de oven. De laatste 5 a 10 minuten zonder bakpapiertje en bonen. Laat de bodem afkoelen.
Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze.
Doe de gele room op de taartbodem. Leg de aardbeitjes er bovenop. Strooi er wat poedersuiker op.
En klaar is je taart!