04 Jun 2016 11:05 door Nigella
Ik gebruik altijd het volgende recept (van Boer zoekt vrouw, jaren geleden maakte één van de vrouwen dit gerecht):
Kruid runderlappen met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder. Verhit boter of margarine (ongeveer 100 gr) en braadt de runderlappen goed aan. Doe er wat water bij zodat het vlees kan stoven, voeg 3 laurierblaadjes en 5 kruidnagels toe.
Laat het vlees een paar uur stoven totdat het zo zacht is dat je het met twee vorken in stukjes kan trekken. Haal het vlees uit de pan en verhit de jus totdat het meeste water verdampt is.
Snij 3 uien in stukjes en doe die in de pan en bak ze mooi bruin. Snij 1/2 paprika(s) in stukjes en voeg die bij de uien, bak ze even mee. Voeg drie eetlepels bloem toe en roer het goed door.
Zorg dat je kokend water hebt en voeg zoveel al roerend toe totdat een mooie, niet tè dikke, saus ontstaat. Voeg dan 1 of 2 bouillonblokjes toe en het vlees. Roer het goed door. Voeg daarna een blikje tomatenpuree toe, 2 theelepels worchestersauce en (pittige) paprikapoeder. Laat alles zachtjes pruttelen voor ongeveer 15 minuten. In die tijd kun je de rijst koken.
Als het niet zout genoeg is, doe dan zout of een bouillonblokje erbij. Als het te dun is, maak dan eerst een sausje van wat bloem en koud water en roer dit voorzichtig door de goulash.
Schep eerst de rijst op een bord en daarna de goulash, doe er een schepje zure room of crème fraiche op.