Jip schreef:Hij wil een saus kunnen maken zonder toegevoegde suikers etc.
Marin schreef:Ik bak spek uit, het liefst een groot stuk spek wat ik zelf snijd (kinnebakspek vind ik lekker maar kan je bijna nergens krijgen) en daarna voeg ik ui en knoflook toe, wat ik laat fruiten. In plaats van gehakt gebruik ik worst, het liefst varkenssaucijs maar rundersaucijs hebben we laatst geprobeerd en gaf ook een erg diepe smaak. Ik haal dan het vlees uit de worstomhulsing, dus bak het een beetje in stukjes op. Veel lekkerder dan gehakt! Daar doe ik dan verse Italiaanse kruiden bij, een beetje rozemarijn (geen grote fan), tijm, oregano en vrij veel salie (wel grote fan). Zodra dat allemaal lekker aangebakken is, bak ik een blikje tomatenpuree bij en daarna blus ik het met een scheut wijn. Daarmee komen alle smaken weer lekker los in de pan. Dan voeg ik blikjes tomatenblokjes en verse tomaten toe. Het lekkerste is ontvelde tomaten in stukjes gesneden maar dat is wel best veel werk.
Dit geeft echt een diepe tomatensaus vind ik. Oh en uiteraard peper en zout toevoegen naar smaak.
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers