08 Feb 2016 10:19 door minoessepoes
Heb je wel een gasbrandertje zodat je los pasta of rijst kan koken bijvoorbeeld? En wel een oven of alleen een magnetron bijvoorbeeld?
Wat ik standaard in de vriezer heb is bolognaise saus, ik maak dan meteen een soeppan vol en dan echt met bleekselderij en wortel heel fijn gesneden en dat 3 uur laten pruttelen zodat dat helemaal verdwijnt maar het dus wel vol groenten zit. Dat vries ik in bakjes in en daar kook ik dus wel op het laatst pasta bij.
Daarnaast maak ik stoofvlees ook altijd vooruit, gewoon stoofvlees met sucade, ui, bouillon, laurier, kruidnagel, jeneverbes en ontbijtkoek, maar ook Grieks stoofvlees ( te vinden op AH), dat laat ik echt 4 uur pruttelen en maak ik altijd voor meerdere keren. Daar kan je dan verse frietjes bij halen, of rijst bij het Griekse stoofvlees bijvoorbeeld. Maar je kan ook hachee maken bijvoorbeeld en dan verse aardappelpuree uit de koeling van de supermarkt erbij en iets van rode kool of zo?
Verder vries ik vaak soep in, zelfgemaakte pompoensoep met een pepertje, wortel, knoflook, ui en kokosmelk, of geroosterde paprikasoep met chorizo, of minestrone soep met tomatenpuree, ui, knoflook, Italiaanse kruiden, rozemarijn, elle boog macaroni enz. Dus lekker goed vullende soepen. Mijn moeder maakte vroeger altijd grote pannen verse erwtensoep en vroor dat ook in.
Daarnaast vind ik stamppot altijd prima in te vriezen, alleen dan zou ik geen rauwe andijvie stamppot of stamppot met rucola bijvoorbeeld doen maar eerder wortelstamp of boerenkool stamppot.
Volgens mij zijn dingen zoals chili con carne en bruinebonensoep bijvoorbeeld ook prima in te vriezen. Of bijvoorbeeld de vulling van wraps ( kip/ gehakt, paprika, mais, komijn, ui, knoflook, chilivlokken, tomatenblokjes, eventueel kidneybonen of iets dergelijks) en dan op het moment zelf de wraps pas vullen.
25-11-2014 & 09-06-2017