Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoe krijg ik dit 'bite'?

<<

Anoniem260

Bericht 22 Jan 2016 11:45

Hoe krijg ik dit 'bite'?

Wij eten af en toe zoete aardappel, soms als puree, meestal uit de oven. Uit de oven wordt het alleen al gauw een beetje een 'slappe' hap. Ik doe ze dan in een ovenschaal en dan kruiden en olie erover.

Nou had ik laatst een receptje gevonden, waarmee je dan een soort 'friet' maakt:
http://uitpaulineskeuken.nl/2013/10/zoete-aardappel-friet.html

Uitgespreid over een bakplaat met bakpapier, zonder olie. Maar nog steeds was het wat een slappe hap en geen 'bite' of 'crunch'.

Iemand tips om ze wat steviger te maken/krijgen/houden?
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8476

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 22 Jan 2016 11:58

Re: Hoe krijg ik dit 'bite'?

Je kunt de frieten eerst een half uur in koud water weken en dan droogdeppen met een schone theedoek. Dan zit er minder zetmeel op/in en worden ze iets knapperiger. Verder probeer ik de frieten niet tegen elkaar aan te leggen en draai ik ze halverwege een keertje om.

Ze worden zo nog steeds niet zo knapperig als gewone friet, maar wel steviger.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Jan 2016 13:22

Re: Hoe krijg ik dit 'bite'?

In Engelse tijdschriften (die zijn de koningen van oven aardappeltjes) lees ik altijd dat ze ze eerst even voorkoken en dan een klein beetje prakken zodat er kleine stukjes aan het oppervlak ontstaan die extra knapperig worden.

En als ze van te voren al gaar gekookt zijn kan je ze op hoge temperatuur in de oven even kort bakken. Helpt ook denk ik.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem173

Bericht 22 Jan 2016 13:47

Re: Hoe krijg ik dit 'bite'?

Zorgen dat ze allemaal vrij liggen en gewoon heel lang op 220 graden in de oven met geel olie.
<<

Anoniem260

Bericht 24 Jan 2016 11:48

Re: Hoe krijg ik dit 'bite'?

Het is gelukt!
Heb ze eerst in koud water gelegd en drooggedept. Wat je zei Teun, niet zoals echte friet, maar dat verwacht ik ook niet, het was een hele verbetering!

Marin, ga de volgende x jouw tip proberen, heb dat eerder wel met 'gewone' aardappels gedaan. Kijken of dat hiermee ook werkt!

AM, dit deed ik eerder. Al werden ze van langer bakken niet steviger, alleen maar zwarter... :P


Thanks voor het meedenken!

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers