Banoffee taart
- 200 gram bloem
- 1 ei
- 100 gram roomboter
- 3 eetlepels koud water
- snuf zout
- 8 eetlepels suiker
- blikje gecondenseerde melk
- 2 grote bananen
- 200 ml room
- 1 zakje klopfix
- scheut poedersuiker
- 50 gram geraspte pure chocolade
Kook het blikje gecondenseerde melk 2 uur. En laat het daarna minstens een half uur afkoelen.
Kneed bloem, ei, boter, suiker en zout door elkaar. Voeg het water toe. En kneed het goed door. Rol het in plastic folie en leg het een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 graden.
Bekleed een taartvorm (ik had er 1 van 20 cm) met bakpapier. Vet de randen in.
Rol het deeg uit en leg het in de taartvorm.
Maak een bakpapiertje nat en wring het uit. Leg het op het deeg en stort er wat bonen (of rijst) op. Bak 35 minuten in de oven. De laatste 10 minuten haal je het bakpapier met de bonen er af.
Smeer de karamel (van de gecondenseerde melk) uit over de bodem en laat het afkoelen.
Klop de slagroom met de klopfix en de poedersuiker.
Snij de bananen in plakjes en leg dat op de bodem. Doe de slagroom er bovenop.
Strooi de geraspte chocolade er op.
En klaar is je taart!