Wij hebben gisteren met Kerstavond ons eigen kerstdiner gehad. Ik heb nachtdienst, dus tussen het 's nachts werken en het overdag slapen hebben we nog een behoorlijk mooi viergangendiner op tafel gezet. Ben er eigenlijk best trots op!
Als voorafje hadden we krokante zwezeriksteentjes op een bospaadje van bietenpuree met blaadjes van snijbiet, daikonkers en shisokers, met daarbij paddenstoeltjes, appelrondjes, rode ui, viooltjes, balsamicoparels en appel-calvadossaus.
Hiermee hebben we onszelf toch wel overtroffen al zeg ik het zelf!
Tussengerechtje was een kreeftenbisque met avocadoroom en drie gegrilde gamba's.
Het hoofdgerecht was reebiefstuk met port-chocoladesaus, met knolselderijpuree, gecarameliseerde kastanjes en geroosterde chiogga bieten. Ook erg lekker, vooral de saus was erg goed, met een beetje hele pure chocolade er door heen. Werkte echt heel goed!
En als dessert hadden we vijgentaartjes gemaakt, met mascarpone-vanilleroom (met een klein scheutje rum er door) en geroosterde vijgen met balsamicomousse.
Het was echt aanpoten met een strak schema, maar we hebben het gered voordat ik weer naar m'n werk moest! En het was nog lekker ook!
En jullie?