17 Dec 2015 16:31 door Anoniem281
Teleurstellend.
Oké, een soepje? Courgette, ui, knoflookteentje, kippebouillonblokje en roomkaas. Zalmsnipper doorheen en zelfgemaakte soepstengels. Voor de kleintjes maak je een wat een grotere soepstengel, mochten ze geen soep lusten of willen eten. De supersnelle versie van soepstengels is gewoon met bladerdeeg, uitrollen en lange stroken snijden. Insmeren met wat geklutst ei en kruiden erover die je interessant vindt. Tijm, zeezout, maar je kan er ook bijv. spek tegenaan drukken.
Tomatensoep, romatomaten, 2 tenen knoflook, 1 ui, kippenbouillonblokjes, rode pesto, basilicum en mascarpone om 'm heerlijk romig te maken! Oh en appel. Stukjes appel door de tomatensoep is echt geweldig!
Garnalencocktail is ook leuk. Mooie glazen (wijnglazen gewoon!) onderin leg je mooie bladeren botersla en daarop leg je je Hollandse garnalenmengsel. Je mengsel maak je van eigen gemaakte whiskycocktailsaus (slagroom half stijf kloppen, mayo, chilipoeder en tomatenketchup er door heen scheppen en voor de volwassenen een scheut whisky. Of een eetlepel. Op smaak brengen met citroensap en peper en zout) met Hollandse garnalen, kleine stukjes ananas of mandarijn en fijne ringetjes bosui. Garneren met een citroenschijfje, verse peterselie of schuingesneden bosui.
Ehm.. Trio crostini? Stokbrood in plakjes snijden en roosteren, maar voor je dat doet, insmeren met olijfolie en kruiden naar smaak. Grof zeezout, of tijm, salie, oregano, rozemarijn etc. En dan 3 soorten opmaak; eentje met carpaccio, eentje met chorizo en komkommer, eentje caprese?
Ehmm.. Een gerooktekipsalade, met een appelazijndressing en crispy bacon?
Ehhmm... Gevulde paprika?
Oh! Oh! Oh! Pulled pork! Is bijv. bij de slager zo te koop en volgens mij ook bij de AH. Meestal al helemaal voorgegaard en zo. En dan aanmaken met mosterd en komijn, zo lekker.. En serveren in little gem!