Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Gember, in welke vorm?

<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3787

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:55

Bericht 28 Okt 2015 22:02

Gember, in welke vorm?

Ik heb voor een recept van Surinaamse bami gember nodig. Als jullie wat gember in een recept moeten gebruiken, in welke vorm hebben jullie deze meestal? Ik zal niet veek gember gebruiken, dus wil eigenlijk gember in poedervorm kopen morgen. Dan heb ik het altijd in huis als het nodig is. Maar is dit te vergelijken met verse gember?
<<

anoniem213

Bericht 28 Okt 2015 22:05

Re: Gember, in welke vorm?

Bij AH ligt het ook ingevroren in de vriezer bij de ingevroren kruiden.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 28 Okt 2015 22:19

Re: Gember, in welke vorm?

Ik koop altijd een stuk verse gember. Dat snij ik in stukken van 3cm en die verpak ik in folie en leg ik in de vriezer.
#teammaple🍁
<<

anoniem203

Bericht 28 Okt 2015 22:32

Re: Gember, in welke vorm?

Gewoon gemalen uit een potje. Die van Conimex (Djahé)
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 28 Okt 2015 22:49

Re: Gember, in welke vorm?

Ik gebruik voor Surinaamse bami altijd gember(poeder) uit een potje en dat smaakt prima. Verse gember heb ik maar heel zelden in huis, maar het restant invriezen is eigenlijk wel een goed idee. Al mis ik geen verse gember als ik poedergember gebruik.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Anoniem313

Bericht 28 Okt 2015 23:20

Re: Gember, in welke vorm?

Ik vind het verschil tussen vers en poeder enorm groot. Ik heb altijd vers. Gebruik het ook om thee van te zetten bijvoorbeeld.
<<

Anoniem130

Bericht 29 Okt 2015 01:09

Re: Gember, in welke vorm?

Ik heb ook verse gember in huis. Blijft best lang goed en gooi het graag door dingen heen. Sowieso gaat het nu keihard nu ik bijna dagelijks smoothies maak met steeds paar cm.
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3787

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:55

Bericht 29 Okt 2015 10:08

Re: Gember, in welke vorm?

Hoe kun je gember vers houden? En hoe lang?
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6722

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:34

Bericht 29 Okt 2015 10:27

Re: Gember, in welke vorm?

Hier ook altijd verse gember.
Ik maak er vaak thee van. Maar gebruik het ook regelmatig in gerechten. Het verschil tussen verse gember en poeder vind ik wel heel groot.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Anoniem313

Bericht 29 Okt 2015 10:35

Re: Gember, in welke vorm?

Parisienne schreef:Hoe kun je gember vers houden? En hoe lang?


Ik hou het nooit bij, als het er goor uitziet gooi ik het weg ;) Maar het blijft best wel even goed. Het droogt een beetje uit en dan snij ik het droge stukje eraf.

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers