09 Okt 2015 21:12 door Guus
heerlijke pompoensoep (en verrij easy)
- Chop je pompoen in stukken, chop een grote ui in stukken, drie tenen knoflook kneuzen, wat gedroogde chili flakker, en een paar zoete aardappels (ook in stukken)
- wees royaal met olijfolie in een ruime ovenschaal, gooi daar alles bij elkaar en hussel even door.
- Zet dit geruime tijd op 180 in de oven (afhankelijk van de grote van de stukken 30-45 minuten
- wanneer het gaar is ontdoe de pompoen en aardappels van de schil (dit kan je nu gewoon uitlepelen) en doe alles bij elkaar in de pan samen met de uien.
- pel 1 van de tenen knoflook en doe die erbij
- pureer de hele bedoeling
- halve liter water erbij en 1 bouillon blokje
- voor de lekker verkruimel ik wat zachte geitenkaas erin vlak voor serveren, jam!
Vet Goochem!
30-08-2013, ik ook van jou
01-06-2015, mama is het woord waar het leven mee begint