Bechamelsaus is heel simpel, bij mij mislukt het in ieder geval nooit.
40 gram boter in een pannetje smelten, 40 gram bloem mee bakken en dan 500 ml (volle) melk toevoegen. Eerst een scheutje, dan even roeren, nog een scheutje en dat een paar keer herhalen, op het laatst giet je alle melk erbij. En dan met een garde blijven kloppen/roeren tot het de gewenste dikte heeft.
Arrowroot kan je denk ik wel bij de toko kopen. Je kan ook maizena of allesbinder gebruiken, alleen zijn die 2 wel een stuk ongezonder.
Knoflook en ui heel fijn hakken. Boter smelten, ui en knoflook toevoegen, 1 theelepel kurkuma, 2 grote eetlepels kerrie, 1 theelepel gemberpoeder meebakken. 2 theelepels arrowroot toevoegen, kokend water erbij schenken (en ik had er ook een scheut room bij gedaan) en even laten koken. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Ipv de arrowroot kan je dus ook een papje van maizena of allesbinder toevoegen. Maar ik vind arrowroot echt heel fijn om mee te koken.
Ik had veel gemaakt en in porties ingevroren. Ideaal bij een simpele maaltijd.