Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


je lekkerste recept

<<

floske

Noob

Berichten: 16

Geregistreerd: 30 Jul 2015 00:43

Bericht 09 Aug 2015 23:53

je lekkerste recept

Als er een recept is dat je door zou kunnen geven omdat dat altijd een succesnummer is, welke is dat dan?

Ikzelf zag jaren geleden bij Big Brother ene Rob aan het koken die erbij vertelde dat iedereen dit lekker vond.
Het klopt, aan wie ik dit ook voorschotel ze vinden het allemaal lekker.
Het heet bij ons dan ook "kip van Rob".

Wat heb je nodig:

6 Kippenbouten
4 eieren
1 groene paprika
1 zakje boemboe voor bami
1 blikken gepelde tomaten
1 rode ui
Beetje Chinese suiker(zoetstof)
1 spaanse peper

Braad de kip eerst even aan. Kook de eieren totdat ze goed hard zijn. Doe de kip in een grote diepe pan en voeg alle kruiden en de (gepelde) gekookte eieren toe.Lang laten pruttelen, zeker een hele middag.
Het lekkerst is het als je het de dag van tevoren maakt.

Smakelijk!!
<<

Lady starstruck

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1725

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:18

Bericht 10 Aug 2015 21:55

Re: je lekkerste recept

Heb hem van Leuke recepten gehaald. Maar deze is echt zo lekker.

Pastaschotel met gehaktballen
Ingrediënten
500 gr gehakt
1 ei
4 eetl paneermeel
1 theel salie
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
2 eetl oregano
Takje verse rozemarijn
1 ui, gesnipperd
800 gr tomatenblokjes uit blik
100 gr spekblokjes
2 teentjes knoflook
1 theel sambal
scheut rode wijn
400 gr penne
Verse blaadjes basilicum
150 gr mozzarella
3 eetl olijfolie
klontje boter
Zout en peper

Materialen:
Ovenschotel

Bereiding:
Hak een teentje knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een pannetje en fruit de knoflook samen met een sjalotje aan. Doe het gehakt in een grote kom en voeg de gefruite sjalotjes, een ei, paneermeel, salie, 1 eetlepel oregano, zout en peper toe en meng alles goed met je handen. Rol ongeveer 10 ballen van het mengsel. Verhit een eetlepel olijfolie en een klontje boter in een grote (hapjes) pan en bak de gehaktballen ongeveer 5 minuten aan totdat er een goudbruin korstje ontstaat. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn van binnen. Verhit in een andere pan een eetlepel olijfolie en fruit de ui aan. Hak het andere teentje knoflook toe en bak even mee. Voeg een theelepel sambal en de spekblokjes toe en laat even stoven op middel groot vuur. Blus dan alles af met een bodempje rode wijn en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe de tomatenblokjes er bij en breng op smaak met wat peper, een eetlepel oregano, een paar gesneden blaadjes basilicum en een heel takje rozemarijn. Schep de gehaktballen uit de pan en voeg ze toe aan de saus en laat alles nog een kwartiertje pruttelen. Verwarm de oven op 200 graden. Breng ondertussen een pan met water, scheutje olijfolie en een snufje zout aan de kook. Kook de penne volgens de verpakking en giet ze af. Doe als eerste de penne in de ovenschaal en schep hierover de saus met ballen. Haal het takje rozemarijn er uit. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de schotel. Zet ongeveer 10 minuten in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Haal de schotel uit de oven en garneer met wat verse blaadjes basilicum.
L. 02-03-2016
A. 15-01-2018
♥️♥️
<<

Anoniem321

Bericht 14 Aug 2015 19:14

Re: je lekkerste recept

Ik heb een hele simpele: spinazie feta schotel.
benodigdheden:
Aardappelschijfjes
Spinazie
rundergehakt
feta
roomkaas

Gehakt eerst rul bakken, aardappelschijfjes even aanbakken.
Ondertussen spinazie koken of ontdooien (hangt er vanaf of je verse of diepvriesspinazie gebruikt) en feta in blokjes snijden. Ik ga er in dit recept vanuit dat je diepvriesspinazie gebruikt.
Als spinazie ontdooid is dan naar smaak roomkaas toevoegen en het geheel toevoegen aan het gehakt.
Dit nog even mengen en op een laag vuurtje houden. Blokjes feta er bij.

Ondertussen de oven voorverwarmen op 200 graden.

Als de aardappelschijfjes wat aangebakken zijn, dan eerst de bodem van de ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes, daarna het gehakt-spinaziemengsel toevoegen, als laatste bovenop nog een laagje aardappelschijfjes doen.
Ik strooi er dan nog wat geraspte kaas overheen en dan ongeveer een half uur in de oven en smullen maar!
<<

Kajaka

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2864

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:15

Bericht 15 Aug 2015 14:05

Re: je lekkerste recept

Deze pastasalade met tonijn, boontjes en tomaatjes is erg lekker!

Ingrediënten:
150 gram fusili
8 cherrytomaatjes
1 rode ui
100 gram sperziebonen
3 eetlepels creme fraiche
3 eetlepels mayo
halve theelepel paprikapoeder
1 teentje knoflook
een blikje tonijn

Voorbereiding:
Boontjes punten en door de helft doen
Cherrytomaatjes door vieren snijden
De rode ui in dunne halve ringetjes snijden

Bereiding:
Kook de pasta, als die nog ongeveer 8 minuten moet doe je de boontjes erbij en kook je mee.
In tussentijd maak je het sausje door de mayonaise, creme fraiche, paprikapoeder en het uitgeperste teentje knoflook goed door elkaar te mengen.
Als de pasta en boontjes gekookt zijn spoel je het af onder koud water.
Doe het in een mengkom en roer het sausje erdoor.
Vervolgens de uien, tomaatjes en tonijn erdoor.
En klaar!

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers