Re: Vlees/vis kopen, denk jij erover na?
Pippa schreef:Dus met aardappelen eet je alleen groente erbij? Dat vind ik niet echt een optie.
Je kan ook iets met ei of kaas maken.
Pippa schreef:Dus met aardappelen eet je alleen groente erbij? Dat vind ik niet echt een optie.
Pippa schreef:-ED- schreef:Nogmaals een vraag voor de mensen die het te duur vinden: wat vind je van de optie om enkele dagen vegetarisch te eten, zodat je geld bespaart?
Vegetarisch eten kost toch ook gewoon geld? Ik vind die vervangers juist best wel duur eigenlijk, en ik vind ze ook niet lekker, en eet liever gewoon vlees.
Printje schreef:Maar met ei/ kaas maak je mij/ ons echt niet blij een paar keer per week. Wij houden juist van vlees bij de maaltijd, dat maakt het dus ook 'lastig'.
Liz schreef:Urban Naked schreef:Maar Nyx, door wie is dat dan bewezen? Ik ben echt geïnteresseerd want ik vind dit belangrijk, maar je noemt geen bron en ik kan het dus niet opzoeken, het blijft zo vaag.
Ik ben even op zoek gegaan en het gaat om deze aflevering:
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1364184
Hierin wordt door medewerkers van slachterijen verteld hoe het er in de grote vleesverwerkingsfabrieken aan toe gaat. Vlees met een beter leven keurmerk (van de dierenbescherming) moet strikt gescheiden bereid worden dan het andere vlees. In de praktijk gebeurt dit niet en wordt er 'gewoon' vlees verpakt als beter leven vlees. Dit wordt door meerdere getuigen bevestigd, veel mensen zijn te bang om te praten ivm bedreigingen.
-ED- schreef:Nogmaals een vraag voor de mensen die het te duur vinden: wat vind je van de optie om enkele dagen vegetarisch te eten, zodat je geld bespaart?
Nyx schreef:Mijn bron was het RTL nieuws maar wel n.a.v. het programma wat volgens mij hierboven staat. Het schijnt zo te zijn dat het voorkomt dat supermarkten niet in alle gevallen 100% biologisch vlees in de schappen hebben liggen. Zo schijnt biologisch vlees in dezelfde fabriek te worden 'gemaakt' als niet biologisch vlees en dat als ze biologisch vlees te kort komen dit vermengen met gewoon vlees om zo de verpakking vol te krijgen.
-ED- schreef:iiiiil, sowieso ... als je dan toch schnitzels gaat eten, maak ze dan lekker zelf. Ik vertrouw dat soort dingen dus echt niet, uit de supermarkt.
Urban Naked schreef:Ja maar voor mij vallen schnitzels niet onder 'vlees', de helft er van is paneer en wat de andere helft precies is is een raadsel
Moira schreef:Ik koop wel biologisch vlees. No way dat ik van kiloknallers ga eten. Ons boodschappenbudget is ook niet heel erg groot, maar dan eten we maar per keer wat minder vlees of we maken iets vegetaries. Compenseert weer. Daarbij vind ik bijvoorbeeld plofkip ook echt niet lekker smaken, super droog enzo.
Forti schreef:Moira schreef:Ik koop wel biologisch vlees. No way dat ik van kiloknallers ga eten. Ons boodschappenbudget is ook niet heel erg groot, maar dan eten we maar per keer wat minder vlees of we maken iets vegetaries. Compenseert weer. Daarbij vind ik bijvoorbeeld plofkip ook echt niet lekker smaken, super droog enzo.
Haha, dat ligt gewoon aan jouw kookkunsten.
Mizz_S schreef:Forti schreef:Moira schreef:Ik koop wel biologisch vlees. No way dat ik van kiloknallers ga eten. Ons boodschappenbudget is ook niet heel erg groot, maar dan eten we maar per keer wat minder vlees of we maken iets vegetaries. Compenseert weer. Daarbij vind ik bijvoorbeeld plofkip ook echt niet lekker smaken, super droog enzo.
Haha, dat ligt gewoon aan jouw kookkunsten.
Of omdat zij een geweten heeft...
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers