Hier wel veel salades dan meestal:
Rijstsalade: Zilvervliesrijst koken en af laten koelen, flink wat kerrie er door zodat de rijst mooi geel ziet en wat peper en zout, kip blokjes bakken en er door doen, twee kleuren paprika, rode ui, rucola en cashewnoten. Simpel maar lekkker.
Couscoussalade: de couscous wellen in groentenboullion en vervolgens op smaak brengen met wat peper en zout en citroensap en dan rode ui, feta, paprika, kerstomaatjes, komkommer en verse spinazie.
Andijviesalade: Andijvie heel fijn gesneden, blokjes oude kaas, augurk, gekookt ei, Amsterdamse uitjes ( of zilver uitjes), uitgebakken spekjes en een dressing van een heel fijn gesneden uitje, azijn, olie en wat honing, je kan blokjes gekookte aardappel in de schil toevoegen om er een echte maaltijd salade van te maken en die dan af laten koelen in de dressing.
Griekse salade: Knoflook olijven, tomaat, komkommer, feta, rode ui en verse spinazie en op smaak brengen met wat citroensap, serveren met zelfgemaakte tzatziki.
Pastasalade: Fussilipasta, grof geraspte Parmezaan, uitgebakken kip blokjes, lente-ui, kerstomaatjes en een dressing van rode pesto, knoflook uitgeperst, citroensap en wat olie.
Bleekselderijsalade: Bleekselderij, een gekookt eitje, walnoten, blokjes appel en ouderwetse slasaus.
Verder ook de "gewone" salades met sla als basis. Bijvoorbeeld met druiven en blauwe kaas, aardbeien en brie, uitgebakken Parmaham enz.
Maar ik maak ook vaak hartige taart die we vervolgens koud op eten, bijvoorbeeld met knoflookolijven, monchou en kerstomaatjes ( van de site van de ah), of met spekjes en prei.
Of wraps, eze bijvoorbeeld, ook van de site van de AH, komkommer, ijsbergsla, uitgebakken kipblokjes met wat kaneel en citroensap en een saus van Griekse yoghurt met wat komijn, heerlijk en fris!
En ik denk dat we vrijdag bijvoorbeeld lekker nachos eten, dus wel warm maar dan met zure room en guacamole er koud bij en een lekker koud biertje