17 Jun 2015 11:16 door Emmeve
Leuk! Ik heb een kookboek waar er een aantal soorten flapjes met verschillende soorten deeg in staan. Kunnen vast ook allemaal in bladerdeeg.
Met spinazie en kaas (8 flappen):
- 300 g spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 200 geraspte kaas
- 2 (kleine) eieren
- 2 el yoghurt/zure room/kwark
Met ham, kaas, tomaat (8 flappen):
- 50 g blokjes ham
- bosuitjes
- 1 ontpitte tomaat in blokjes
- 200 g roomkaas
- 1 ei
- 50 ml slagroom
Mexicaans:
- 1 ui
- 150 g spekreepjes
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl oregano
- 150 g tomaten in stukjes
- 200 g kidneybonen
- 150 g kaas
Tonijnflapjes (dit is best heel veel, voor 4 personen hoofdgerecht):
- 1 kleine rode paprika
- 1 kleine gele paprika
- 1 tomaat
- rucola
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 blikjes tonijn in water
- 250 g mozzarella
- cayennepeper
- ei
Calzoni (ook dit is heel veel, voor 4 personen hoofdgerecht)
- 500 g uien
- 1 el olijfolie
- 100 g (zwarte) olijven, ontpit,
- 2 el kappertjes
- 6 ansjovisfilets
- 1 blikje gepelde tomaten (400g)
- basilicum
- 125 g mozzarella
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Overal met peper en zout, en bestrijken met eidooier.
If only wishes could be dreams and all my dreams could come true..