26 Mei 2015 13:05 door Anoniem193
Voor een flinke pan vol (4 volwassenen) gebruik ik deze kruiden:
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
1/2 theelepel djintan
1 flinke eetlepel djahé
2 tenen geraspte knoflook
1 ui
Daar doe ik dan 240 gram ongekookte zilvervliesrijst bij, zo'n 400 gram kipfilet en 2 pakken nasigroenten (900 gram)
Kook de rijst en zet deze apart. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en rasp de gember en de knoflook. Verhit een scheutje olie in de wok en voeg de ketoembar, de laos, de djintan en de gember/djahé toe. Fruit dit even aan zodat de smaken lekker vrijkomen, voeg nu de sambal, de helft van de ui en de knoflook toe. Fruit dit samen aan totdat de ui glazig is. Nu kan de kip erbij, bakken tot deze bruin is, dan kan alle groenten erbij. Als dat een beetje gaar is de rijst erdoor en nog een paar minuutjes bakken.