Het is inderdaad een keiharde baan af en toe. Vandaag ook wee: hij stapte om 11.00 de deur uit en is net thuis. Bizar af en toe! Hoort erbij, part of the job, maar hard werken is het zeker. Om nog maar niet te praten over de werkdruk in de keuken tijdens spitsuur
Hij belde me laatst om te laten horen hoe het eran toe gaat in de keuken. Hij uiteraard telefoon ergens neergelegd, ik luisteren en hoorde hem inderdaad 'schreeuwen', bonnen en tijden afroepen, anderen reageren: "Bon Chef!".. echt zoals op tv. Best leuk om eems gehoord te hebben.
Hij krijgt deze overuren in de maand niet uitbetaald helaas. Heeft een vast salaris + reiskosten en bouwt uren op. In rustige tijden draaien ze soms minuren, in drukke tijden dikke plusuren. Zal nog eens nazoeken hoe het precies zit, want hij heeft eigenlijk nooit iets extra's gezien.
Mijn vriend wil ook uit de horeca. Heeft de afgelopen jaren zijn diploma's behaald, maar hij heeft het niet meer naar zijn zin. Sowieso op zijn huidige werk niet. Maar het afwerken van elke avond dezelfde menukaart staat hem steeds meer tegen. Hij wil meer zijn creativiteit kwijt, meer nadenken over gerechten. Hij is op zoek naar een andere uitdaging. Misschien vindt hij dit toch in de horeca, maar hij heeft ook mogelijkheden en ambities op een heel ander vlak. Hij is met beiden bezig in ieder geval.
Horeca heeft zeker de afgelopen jaren niet positief bijgedragen aan onze relatie. We hebben onlangs een dieptepunt bereikt en ik ben van mening dat zijn werk daar zeker wel enigzins een rol in heeft gespeeld. Het gaat inmiddels beter, maar het is nog steeds zoeken naar de juiste balans.
Pineco, mag ik vragen wat voor bedrijf je man ernaast heeft?