08 Jan 2015 11:24 door Anoniem313
Van mijn ouders heb ik het in ieder geval niet geleerd. Zij hebben sowieso een hele andere smaak, en zien eten maar als een noodzakelijk kwaad dan iets anders.
Toen ik op kamers ging had ik eerst een vriendje die van zichzelf vond dat hij heel goed kon koken. Zijn maaltijden bestonden vaak uit veel ui en prei en dan een blik Uncle Ben's of iets dergelijks, en flink rijst erbij. Nadat ik van hem af was zijn die potten er nooit meer ingekomen. Ik ging veel koken met huisgenoten en vrienden, en dat was heel vaak pasta (met euroshopper spinazie, roomkaas en spekjes!) en natuurlijk de Wereldgerechten. En van daaruit ging ik dingen zelf proberen. Toen ik zag dat de Knorr moussaka gewoon een zakje gedroogde aubergine was en een kruidenmix met vooral zout, ging ik opzoeken wat moussaka eigenlijk is, en het zelf maken. Ik kreeg enorm veel plezier in koken, proeven en eten en dat is de afgelopen jaren alleen maar meer geworden. Nu vind ik ook eten en wijn combineren heel leuk om te doen.
Ik zit bij een kookclub en probeer veel nieuwe dingen. Door de week is het tussen werk, kind en reizen door niet altijd heel spannend of uitgebreid wat hier op tafel komt, maar doorgaans wel lekker en vers.