28 Dec 2014 22:23 door Anoniem85
Ik had laatst iets lekkers gemaakt vond ik zelf, en mijn gasten ook.
Kofte in bladerdeeg.
Wat er in gaat: gehakt, ui, knoflook, peterselie, koriander, kaneel, paprikapoeder, zwarte peper en komijn. Mocht je interesse hebben dan zet ik de exacte verhoudingen neer.
Dit allemaal mengen met het gehakt en een eitje.
Balletjes draaien van het gehakt.
Plakjes bladerdeeg doormidden snijden en een balletje op een plak bladerdeeg leggen en dichtvouwen.
Bestrijken met ei, en dan 18 min op 200 graden afbakken.
Eventueel met nog een lekker sausje erbij;
(Voor 6 personen)
4 eetlepels Calvé mayonaise, 6 eetlepels Griekse yoghurt, 4 tenen knoflook en verse peterselie. Dit mengen.
(Wel van belang om eerst de mayonaise in een schaaltje te doen en dan de yoghurt erbij, andersom geeft klontjes)