Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Cheesecake recept

<<

Anoniem87

Bericht 29 Nov 2014 11:21

Cheesecake recept

Ik ben op zoek naar een cheesecake recept wat ik in soufflébakjes zou kunnen maken. Ik heb nog nooit cheesecake gemaakt, dus niet te moeilijk recept graag.. Zou wel lekker zijn als het met iets van rood fruit is!
<<

Anoniem186

Bericht 29 Nov 2014 11:23

Re: Cheesecake recept

Deze is zo lekker!!

White Chocolate & Raspberries New York Cheesecake:

(Ingredienten op basis van 20cm springvorm)
- halve pak bastognekoekjes (of andere koekjes naar smaak)
- 75g boter
- 500g Monchou roomkaas
- halve vanillestokje
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eieren
- witte basterdsuiker naar smaak (ca. 170g)
- doosje frambozen (of ander fruit naar smaak)
- 150g witte chocola

Verwarm de oven op 170 graden.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng het goed door de koekkruimels (ook gewoon in de keukenmachine).
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de springvorm in (Aub na invetten de overtollige vet met een tissue weghalen. Een klein beetje ingevetten is meeeer dan voldoende!).
Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk het een beetje aan. Zet het 5 minuten in de oven, haal eruit en laat het afkoelen.
Meng de Monchou, de basterdsuiker, de vanillesuiker en de eieren met een mixer tot een gladde massa (snelste stand is geen probleem). Smelt ondertussen de chocola en schraap het vanillestokje uit en voeg het toe. Meng het nogmaals goed door met de mixer.
Voeg de frambozen toe aan de massa en lepel het voorzichtig door het mengsel.
Giet de hele zooi in de springvorm en bak de taart 60 minuten in de oven op 170 graden.
Tip! Als de taart tijdens het bakken te donker wordt (dit is afhankelijk van de oven), dek het af met aluminiumfolie en bak het verder af.
Als de taart afgebakken is, laten afkoelen en daarna in de koelkast zetten.
De taart is op zijn best qua substantie na 48 uur in de koelkast te hebben gestaan. Eerder is ie ook lekker natuurlijk, maar dan is de taart vaak wat zachter en New York Cheesecake hoort lekker stevig te zijn natuurlijk.
<<

Gijs.

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3164

Geregistreerd: 13 Apr 2014 09:04

Bericht 29 Nov 2014 21:16

Re: Cheesecake recept

Ohh nee Jans, nu moet ik die ook een keer maken! Bastognebodem+witte chocola+frambozen :hulde:
I made a wish and you came true
L. 22-01-2012 M. 16-05-2014

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers