29 Nov 2014 11:23 door Anoniem186
Deze is zo lekker!!
White Chocolate & Raspberries New York Cheesecake:
(Ingredienten op basis van 20cm springvorm)
- halve pak bastognekoekjes (of andere koekjes naar smaak)
- 75g boter
- 500g Monchou roomkaas
- halve vanillestokje
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eieren
- witte basterdsuiker naar smaak (ca. 170g)
- doosje frambozen (of ander fruit naar smaak)
- 150g witte chocola
Verwarm de oven op 170 graden.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng het goed door de koekkruimels (ook gewoon in de keukenmachine).
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de springvorm in (Aub na invetten de overtollige vet met een tissue weghalen. Een klein beetje ingevetten is meeeer dan voldoende!).
Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk het een beetje aan. Zet het 5 minuten in de oven, haal eruit en laat het afkoelen.
Meng de Monchou, de basterdsuiker, de vanillesuiker en de eieren met een mixer tot een gladde massa (snelste stand is geen probleem). Smelt ondertussen de chocola en schraap het vanillestokje uit en voeg het toe. Meng het nogmaals goed door met de mixer.
Voeg de frambozen toe aan de massa en lepel het voorzichtig door het mengsel.
Giet de hele zooi in de springvorm en bak de taart 60 minuten in de oven op 170 graden.
Tip! Als de taart tijdens het bakken te donker wordt (dit is afhankelijk van de oven), dek het af met aluminiumfolie en bak het verder af.
Als de taart afgebakken is, laten afkoelen en daarna in de koelkast zetten.
De taart is op zijn best qua substantie na 48 uur in de koelkast te hebben gestaan. Eerder is ie ook lekker natuurlijk, maar dan is de taart vaak wat zachter en New York Cheesecake hoort lekker stevig te zijn natuurlijk.