29 Okt 2014 19:55 door Winegum
Ik heb vandaag deze Turkse linzensoep gemaakt. Hij is echt heel erg lekker, precies zoals mijn favoriete soep van het Turkse restaurant waar ik vroeger vaak kwam.
INGREDIENTEN 4 PERSONEN
1 kop linzen, 1 liter water, scheut olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 3 t knoflook, 2 uien (heel fijngesneden), 1 tl djinten, 1 tl gemalen chilipepertjes, 2 el gehakte verse munt, 2 bouillonblokjes, klein scheutje citroen, snufje suiker, peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Uien met knoflook uit de knijper zachtjes fruiten in wat olijfolie. Tomatenpuree toevoegen en zacht meebakken. Water en linzen, alsmede kruiden (behalve munt) toevoegen en de bouillonblokjes.
Na een half uurtje (als de uien heel zacht zijn) het citroensap en de munt erdoor roeren.