Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Bolognesesaus

<<

Anoniem166

Bericht 23 Okt 2014 18:12

Bolognesesaus

Ik wil graag pasta maken met bolognesesaus, maar de recepten vermelden allemaal dat er rode wijn in moet, variërend van 75 ml tot 150 ml. Nu zijn wij geen wijndrinkers en heb ik ook niet zoveel zin om een fles wijn te kopen, alleen voor deze saus. Het komt namelijk echt niet op. Zou het ook lekker zijn zonder rode wijn? Of heeft iemand misschien een recept zonder de rode wijn?
<<

anoniem213

Bericht 23 Okt 2014 18:16

Re: Bolognesesaus

Ik maak hem vaak zo ongeveer als in dit recept:Afbeelding
<<

Anoniem166

Bericht 23 Okt 2014 18:19

Re: Bolognesesaus

Bedankt, daar heb ik wel wat aan.
<<

Anoniem313

Bericht 23 Okt 2014 18:46

Re: Bolognesesaus

Zonder wijn wordt ie ook heus lekker, wijn geeft wel net een extra tikje aan de smaak. Je zou ook zo'n klein flesje wijn bij de AH kunnen kopen, daar zitten twee glazen in dus ik ik denk 300 ml. En kost geen drol.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 23 Okt 2014 19:17

Re: Bolognesesaus

Wij zijn ook geen wijndrinkers, ik koop voor bolognesesaus altijd zo'n klein flesje en dat gooi ik er dan helemaal in.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem166

Bericht 23 Okt 2014 20:44

Re: Bolognesesaus

Dat is ook wel een optie, maar het leek me zo zonde om zo'n flesje te kopen voor 75 ml. Maar goed, voor het geld maakt het dan niet zoveel uit.

Susan, als jij zo'n flesje er in het geheel door doet, proef je dan die wijnsmaak nog erg of valt dat mee? Of maak jij grote hoeveelheden?
<<

Anoniem123

Bericht 24 Okt 2014 11:52

Re: Bolognesesaus

Susan schreef:Wij zijn ook geen wijndrinkers, ik koop voor bolognesesaus altijd zo'n klein flesje en dat gooi ik er dan helemaal in.

Zo heb ik het ook eens gedaan maar ik vind de smaak zonder wijn lekkerder. Maar daar zijn die kleine flesjes wel ideaal voor.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 24 Okt 2014 11:57

Re: Bolognesesaus

Het valt wel mee met die wijnsmaak, het moet wel daarna minimaal anderhalf uur pruttelen. Overigens neem ik van alle ingrediënten wel wat meer, dus het is dan wel weer in balans. Ik gebruik altijd dit recept:

http://www.antonio-carluccio.com/Taglia ... _Bolognese
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem123

Bericht 24 Okt 2014 12:01

Re: Bolognesesaus

Ik had het wel een dag laten pruttelen maar vond die smaak niet te eten haha. Maar goed dat probeer je een keer uit en dan weet je ook hoe dat smaakt.

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers