Mijn toetje is niet super uniek ofzo, maar omdat ik heel erg van cheesecake houd heb ik vorig jaar met kerst wat geëxperimenteerd en deze cheesecake voor het eerst gemaakt. Hij is nu mijn favoriet
Witte chocoladecheesecake met kersensaus: Benodigdheden: - 150 gram Bastognekoeken
- 100 gram boter (gesmolten)
- 300 gram roomkaas op kamertemperatuur (ik gebruik altijd Monchou)
- 50 gram witte basterdsuiker
- ongeveer 200 gram witte chocolade, in stukjes
- 125 ml slagroom
- vlaaifruit (van Hak)
En zo maak je de taart:Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruim. Of doe ze in een theedoek en verkruimel ze met een
deegroller.
Vet een springvorm (22 cm doorsnede) in en leg bakpapier op de bodem.
Meng het kruim met de gesmolten boter, verdeel dit over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een eetlepel.
Zet de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
Roer de suiker door de roomkaas tot een zacht mengsel. Smelt de chocolade au bain-marie op zacht vuur.
Laat de witte chocolade niet te heet worden, dan wordt het namelijk droog en korrelig en moet je opnieuw beginnen (ik spreek uit ervaring).
Roer de chocolade door de roomkaas. Klop de slagroom in een kom net niet stijf en schep deze met een spatel door het roomkaasmengsel.
Doe de vulling in de vorm en strijk het glad. Laat de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast opstijven.
Bij het serveren doe je (naar smaak) kersen vlaaifruit over de puntjes taart.
Eet smakelijk!