ZMY Keukenprinses: poll ronde vijf!
Welk recept vind jij er het lekkerste uitzien? Tot maandag 29 september 23:59 uur kun je je stem uitbrengen, waarna we de winnares bekend zullen maken. Succes met kiezen!
******************************************************************************************************************************************************
De inzending van Aziraphale
Toetje van de barbecue: aardbei wafeltjes met ijs
Ingrediënten:
- een pak boterwafeltjes (AH of Jumbo)
- verse aardbeien
- Nutella en/of mascarpone
- munt
- geraspte kokos
- vanille ijs
Bereiding:
Besmeer een wafeltje met de Nutella en/of mascarpone en beleg met plakjes aardbei. Besmeer een tweede wafel met nutella en/of mascarpone en druk dit op de met aardbeien belegde wafel.
Grill de wafeltjes op de barbecue tot ze goudbruin kleuren. Serveren met munt, kokos en ijs.
******************************************************************************************************************************************************
De inzending van Jente
Ik wil mijn recept wel delen hoor, maar t is heel simpel en ik heb geen foto. Misschien kan ik die nog maken, maar t regent nu alleen maar Het is een recept dat ik van een vriendin geleerd heb, daarvoor kende ik het nog niet. Inmiddels weet ik dat het wel een vrij bekend recept is, dus ik plak er voorlopig een foto van internet bij (als dat mag).
Banaan van de bbq
Je hebt nodig:
- 1 banaan
- een reep chocolade; melk, wit, puur of verschillende door elkaar
- marshmallows; het beste van die mini-marshmallows
- evt. gehakte nootjes
- aluminiumfolie
Snij de banaan in de lengte in, maar niet helemaal door. Breek de chocola in stukjes en doe die in de snee. Stop er wat marshmallows bij. Pak de banaan in in aluminiumfolie en leg hem IN de kolen, dus niet op het rooster. Na een minuut of 10-15 is de chocola gesmolten en kun je je banaan uitlepelen, evt met wat nootjes erover gestrooid. Het is een toetje en t werkt prima als de kolen niet superwarm meer zijn, maar nog wel een beetje gloeien.
Zo gaat het de bbq op (in aluminiumfolie):
En zo ziet het eruit als t klaar is:
******************************************************************************************************************************************************
De inzending van MissKnutsel
Frisse salade:
- witlof
- sla
- druiven
- komkommer
- blokjes kaas
- sla dressing
Alles in stukjes snijden en door elkaar mengen.
******************************************************************************************************************************************************
De inzending van Jezzie
Tomatensalsa
Ingrediënten
- 4 of 5 Pommedori Tomaten
- 1 rode ui
- Basilicum
- 1 teentje Knoflook (ik heb 1 theelepel gehakte knoflook gebruikt)
- Olijfolie (staat niet op de foto)
Bereiding
- Snijdt de tomaten en de ui in kleine stukjes.
- Snijdt de basilicum fijn en pers de knoflook.
- Voeg alles bij elkaar in een grote kom en voeg een scheutje olijfolie toe. Zout en peper kan naar smaak worden toegevoegd.
Lekker om los te eten bij de bbq of op een (stok)broodje.
******************************************************************************************************************************************************
de inzending van Mizz_s
Helaas gaat barbecuen er hier niet meer van komen (we hebben ook geen tuin, dus dat is lastig), maar ik heb wel een lekker recept! Ik heb het laatst in de oven gemaakt dus dat zie je op de foto's (maar dan hebben jullie in ieder geval een beeld erbij), maar het kan dus ook op de barbecue!
Vispakketje
Ingredienten:
- witvis (ik heb pangasius gebruikt)
- courgette
- paprika
- tomaat/cherrytomaat (net wat je lekkerder vindt, het kan beide)
- feta
- prei (ui kan ook)
- kruiden naar eigen smaak (ik gebruik altijd verse zwarte peper, en verder net wat ik heb of waar ik zin in heb)
Snijd de witvis in stukjes, de courgette en paprika in stukjes, de prei in ringen en de tomaat in partjes (cherrytomaatjes kunnen heel of gehalveerd). Neem een stuk aluminiumfolie (voor de oven heb ik bakpapier gebruikt, dus dat zie je op de foto's).
Leg alle ingrediënten er verspreid op. Leg de fetablokjes bovenop. Maak het pakketje dicht en leg het op de barbecue. Geen idee hoe lang precies, ik schat een kwartiertje ofzo. Als je wilt varieren kun je natuurlijk ook andere groentes gebruiken, en vegetariers kunnen de vis er natuurlijk uit laten en er een groentepakketje van maken! Eet smakelijk!
******************************************************************************************************************************************************
De inzending van Ellusss
Heb helaas geen tijd (gehad) om mooie goede foto's te maken, maar het gaat om het eindresultaat, en die is lekker!
Rode bieten en appel salade!
Wat hebben we nodig?
1 pakje voorgekookte rode bieten
1 of 2 groene appels (wij wisselen af, wil je wat meer bite, neem dan 2)
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels ketchup
4 eetlepels azijn
1 eetlepel fijne azijn (wij hebben nu citroen dille mosterd, maar iedere andere kan ook)
1 theelepel witte suiker
1/4 theelepel zeezout en peper
Optioneel: 4a5 eetlepels zonnebloempitjes
Om te beginnen snij je de bieten en de appel klein. Wij doen altijd kleine blokjes, maar je kan het ook raspen, of iets anders wat je zelf fijn vind. Deze gooi je samen in de kom.
Hierna doe je alle overige ingrediënten bij in de kom en meng je het door. Wanneer alles goed gemengd is, is het het lekkerst om het nog een aantal uur te laten trekken (minimaal 6, maar hoe langer hoe lekkerder!) en dan simpelweg smullen!
Eventueel zou je nog de zonnebloempitten kunnen roosteren in een koekepan op halfhoog vuur en deze net voor serveren over de bietjes strooien. (Maar die had ik deze keer er niet bij dus niet op de foto)
******************************************************************************************************************************************************