Wij doen eigenlijk bijna alles in de oven hier, ook als we 'gewoon' aardappels, vlees/vis/vega eten doen we dat in de oven (of een deel). Gemakkelijk en minder vet, alleen moet je soms wat langer wachten tot het gaar is, maar dan kun je wel ondertussen op de bank gaan hangen. Ik zou echt niet zonder (grote) oven kunnen!
Andere recepten die we hier wel eens maken:
- vispakketje, het recept vind je in de keukenprinses wedstrijd van deze maand
- ovenpasta ham/prei:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R6 ... am-en-kaas- Grieks rundvlees uit de oven, echt een aanrader deze!
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R2 ... it-de-oven- gevulde courgette, bijvoorbeeld dit recept, maar ik maak het ook wel eens met tonijn:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R3 ... omatensaus- omelet uit de oven:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R3 ... -krieltjes- eimuffins: geklutst ei met groente (bijvoorbeeld courgette en paprika) en geraspte kaas in muffin vormpjes bakken in de oven
- shoarmaschotel (ik had toen vega shoarma gebruikt):
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R2 ... rditrecept- gevulde paprika's: paprika's halveren en uithollen, vullen met gesnipperde ui, fijngesneden champignons en cashewnoten, geraspte kaas erover en bakken in de oven, ik denk ongeveer 20 minuten
- Canneloni met tonijn:
Ingrediënten
•1 teentje knoflook, geperst
•1 blikje tonijn naturel, in kleine stukjes
•1 blikje tomaatstukjes (nettogewicht 400 g)
•1 sjalotje, gesnipperd
•1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
•½ eetlepel tijmblaadjes
•8 cannelloni
•1 bekertje zure room
•100 ml melk
•50 g Parmezaanse kaas
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiden
Voeg de knoflook toe aan de tonijnstukjes en schep er de helft van de tomaatstukjes, het sjalotje, de kappertjes en de tijm door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de rest van de tomaatstukjes met vocht over de bodem van een kleine lage ovenschaal. Vul de cannelloni met het tonijnmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Roer de zure room, de melk en de Parmezaanse kaas door elkaar. Strijk dit mengsel over de cannelloni. Bak de cannelloni in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Het recept 'Cannelloni gevuld met tonijn' wordt je aangeboden door okoko recepten.
En vanavond ga ik een ovenschotel eten met aubergine, dit recept:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R6 ... -aubergine. Maar daarvan weet ik natuurlijk nog niet of het lekker is!